23948sdkhjf

Priserne på genanvendt PET skyder i vejret

Priserne på genanvendt PET (rPET) er på himmelflugt. Stigningen skyldes øget efterspørgsel hos forbrugerne og EU-lovgivning. Det viser en nyligt offentliggjort rapport fra informations- og analysebureauet ICIS.

Det skriver Plastforums svenske søstermedie Plastforum.se.

I 2018 steg prisen på rPET med 20 procent. I 2019 har prisen nået nye højder, især når det kommer til fødevaregodkendte materialer til produktion af emballage.

- Som et resultat af EU-direktivet steg priserne på fødevarekvalitet på rPET 2018, hvilket generelt blev accepteret, da disse priser gennemsnitligt kun var 7 procent højere end prisen på virgin PET. Dette har ændret sig markant i 2019 med priser på over 30 procent i gennemsnit og pristoppe tæt på 50 procent indtil videre i år, siger rapportens forfatter Helen McGeough, senioranalytiker ved ICIS.

Indsamlingen halter efter Efterspørgslen efter rPET begyndte at stige i begyndelsen af 2018 som et resultat af både pres fra forbrugere og EUs planlagte engangs-plastdirektiv. Den øgede efterspørgsel er siden accelereret, men en tilsvarende stigning i mængden af indsamlet plast lader til at udeblive.

I 2018 steg indsamlingen af PET inden for EU med 2,4 procent i forhold til 2017 og nåede total 2,1 millioner ton.

Hvis de niveauet for genanvendelse, som EU ønsker at se, skal blive en realitet i 2025 og 2029, skal indsamlingen af brugt PET-emballage stige med gennemsnitligt syv procent om året.

Rapporten viser også, at det højeste nivauer for indsamling af PET fandt sted i lande med et pantsystem på PET-flasker. Rapporten slår dermed fast, at et pantsystem er bedre som incitament til genanvendelse end markedsprisen er.

Kilde: https://www.plastnet.se/article/view/670...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078