23948sdkhjf

Nu er datoen sat for det nye pantsystem

Senest 1. november 2019 bliver juice- og saftflasker udstyret med det danske pantmærke. Det betyder, at yderligere 6.000 tons emballage vil blive sendt gennem pantsystemet og blive genanvendt.

De første pantmærker vil allerede dukke op på de 'nye' emballager 1. juli. 

Det oplyser Miljø- og fødevareministeriet, der mandag har offentliggjort den bekendtgørelse, der definerer, hvilke typer produkter, der fremover kommer pant på.

De såkaldte juiceprodukter, der skal indlemmes i pantordningne er drikkeklare drikkevarer, der består af juice fra frugt- og grøntsager.

Saftprodukterne omfatter koncentreret læskedrik og saftprodukter, der består af frugt- og grøntsagsjuice, som ikke er umiddelbart drikkeklare.

- Udvidelsen af pantsystemet er ét af elementerne i regeringens plastikhandlingsplan. Systemet er flere gange blevet udvidet, når der har været et behov. Det er senest sket to gange af borgerlige regeringer. Nu synes vi igen, der er et behov, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Den pålagte pant vil være som for nuværende produkter i pantsystemet. 1 kroner for glasflasker og dåser under en liter, 1,5 kroner for plastikflasker under en liter og 3 kroner for al emballage mellem 1-20 liter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095