23948sdkhjf

Kina og Svanemærket skæpper i kassen hos Dantoy

Kina og Svanemærket. Det er den korte version af forklaringen på det million-overskud, Dantoy netop har landet i deres regnskab for 2018.

Overskuddet løb op i 1,2 millioner kroner, og bruttofortjenesten landede på 31 millioner kroner. 

Virksomheden blev som den første legetøjsproducent i verden Svanemærket, og det begynder for alvor at slå igennem hos forbrugerne nu, siger Marck Højbjerg Matthiasen, der er administrerende direktør i Dantoy til Finans.dk.

- Folk begynder at have mere fokus på bæredygtighed og en bæredygtig produktion, hvor hele miljøbelastningen bliver tænkt ind. Vi mærker en efterspørgsel over hele verden, siger han.

I andet halvår af 2018 landede Dantoy en aftale med en kinesisk distributør, der betød, at de farvede produkter Made in Hobro blev sendt ud til 2.700 legetøjsbutikker i Kina. Det er endnu for tidligt at konkludere noget endeligt, men det tegner lyst, fortæller han til Finans.dk.

- Nu er vi på hylderne, og vi har fået gode tilbagemeldinger. Vi leverer løbende, så det er spændende at se, hvor stort det bliver – ind til videre indfrier det vores forventninger, siger direktøren til finans.

Regnskabsåret 2017 viste et overskud på beskedne 66.000 kroner efter skat. Direktøren forklarede det med store investeringer i maskinparken til fabrikken i Hobro.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14