23948sdkhjf

Lego: 3D print i produktionen ligger ikke i støbeskeen

Lego Brand Group har sammen med to andre investorer betalt samlet 19 millioner dollars, svarende til 121 millioner danske kroner, for en aktieanpart i den amerikanske teknologivirksomhed Evolve Additive Solution.
Men betyder det så, at Lego skal til at integrere Additive Manufacturing (AM) i deres produktion af kulørte klodser?

Langt fra, siger vicedirektør Carsten Rasmussen - og det på trods af at Lego Koncernen i årtier har anvendt AM til fremstilling til at fremstile prototyper på nye Lego-elementer.

- Vi har ingen umiddelbare planer om at lancere 3D printede legoklodser eller andre elementer til kommerciel brug. Vi vil fortsat bruge additive produktionsmetoder til at opretholde fleksibilitet i vores udvikling af prototyper og for at teste nye legeoplevelser, siger Carsten Rasmussen

En verden af nye muligheder
Men set fra et koncern-perspektiv er investeringen et godt eksempel på, hvordan Lego Brand Group kan hjælpe virksomheden til at skabe innovation på den lange bane.

- Additiv Manufacturing åbner en ny verden af muligheder for os, som ikke er muligt med sprøjtestøbning. Det er vigtigt at understrege, at vi ikke ser ikke AM erstatte plastsprøjtestøbning, men som en fantastisk tilføjelse til vores produktionsmetoder, som de ser ud i dag. Samarbejdet med Evolve er blot ét af mange eksempler på, hvordan vi kan gå sammen med ledere indenfor teknologi og inspirere til ny tænkning, siger Roar Rude Trangbæk, senior manager i corporate communications.

Når Lego i dag benytter sig af 3D print, sker det som en del af udviklingsprocessen, når designerne skal udvikle nye modeller og skal bruge et nyt element.
Med additiv fremstilling kan LEGO hurtigt teste forskellige elementer og lave elementet færdigt, før man laver selve støbeformen, der skal støbe de endelige Lego-klodser.

Man ved aldrig ...
- Mens AM er en interessant teknologi, så har vi meget skrappe krav til den kvalitet og præcision, alle Lego-elementer skal leve op til for at sikre, at de passer sammen og kan skilles ad igen af børn. Og vi skal producere i høj volumen. Vi producerer hvert år mange milliarder elementer, og plastsprøjtestøbning er fantastisk til dette formål såvel som præcisionen. Det vil være en kæmpe udfordring at gøre det samme med AM, siger Roar Rude Trangbæk.

På trods af den store investering er der altså ingen direkte planer om at bruge 3D printede elementer i morgendagens produkter. Og dog.
- Hvad der sker i fremtiden kan ingen forudsige naturligvis, men vi vil altid være med på forkant af den teknologiske udvikling – også indenfor AM, siger Roar Rude Trangbæk.

EVS har afdeling dedikeret til udvikling
Evolve Additive Solutions udvikler teknologi til produktion af termoplastiske emner og har blandt andet en afdeling dedikeret til udvikling af 3D-print som produktionsmetode.
Købssummen på de 121,4 millioner kroner er lagt i samarbejde med Stanley Black & Dencker og en tredje ukendt investor.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063