23948sdkhjf

Nu genanvendes der EPS i Thisted

Familiejet virksomhed er med ny fabrik to-tredjedele af vejen mod selvforsyning.

Et nyt anlæg til genanvendelse af EPS har set dagens lys i Thisted. Det er virksomheden EPS-Recycle, der også har aktivitet på havnen i Hanstholm, der har opført en ny hal til genanvendelse af EPS i postnummer 7700.

Det nye anlæg nedbryder de sammenpressede EPS-blokke, der kommer fra blandt andet fiskeindustrien på Hanstholm Havn.

På det nye anlæg bliver EPS-materialet brudt ned til flager og ekstruderet på de nye maskiner og ender som ny råvare, der blandt andet kan indgå i produktionen af billedrammer, havemøbler med mere.

- Vi starter med en enkelt maskine og får kørt den ind, luget ud i fejl og så videre. Men vi har lavet huller i gulvet til en eller to nye maskiner, der gerne skulle lande i løbet af i år, så vi kan få kapacitet til at køre 10.000 ton EPS igennem hvert år, siger Rune Steffensen, der er ene halvdel af den brødre-duo der kører anlæggene i de to nordjyske byer.

Nye haller på vej
Firmaets afdeling i Hanstholm komprimerer og presser luften ud af brugte EPS-kasser. Indtil nu har firmaet solgt de komprimerede blokke videre til andre, der har stået for nedbrydningen og oparbejdningen til ny råvare, men med det nye anlæg i Thisted, er de kompetencer nu landet in house.

- Med de to anlæg mangler vi bare at kunne lave produkter ud af det ekstruderede granulat, så er vi faktisk selvforsynende, siger Alex Steffensen, den anden bror, der skal stå for driften i Hanstholm, mens Rune skal lede matriklen i Thisted.

Drømmen om selvforsyning er, understreger han, dog noget ud i fremtiden. Men den er der. Når tiden er rigtig.

Fredag var der officielt åbning af det nye anlæg i Thisted, som er blevet en realitet efter ét år på blokken og cirka  2,5 måneds byggefase.

Inden for et år eller to skal fabrikshallen gerne have fået selskab af to nye haller, der skal gøre det ud for råvarelager og lager til de færdige produkter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204