23948sdkhjf

Særlig certificering til Termas F-35 produktion

Terma Aerostructures i Grenaa, som fremstiller komponenter til kampflyet F-35,  er blevet certificeret efter den internationale NADCAP standard for kompositproduktion

- Med denne eftertragtede internationale NADCAP akkreditering tilhører vi nu en kreds af 85 virksomheder indenfor kompositproduktion i Europa, siger direktør for Terma Aerostructures Manufacturing Jørgen Laursen. 

- Den krævende akkrediteringsproces betyder, at vi med god ret kan brande os som en førende aerospace-virksomhed, der leverer kompositprodukter af meget høj kvalitet til virksomheder som Boeing Company, Sikorsky Aircraft, Lockheed Martin Corporation, Hamilton Sundstrand og Raytheon Company. NADCAP certificeringen styrker vores muligheder for at sikre os nye opgaver aerospace-sektoren, fortsætter han. 

NADCAP er et globalt certificeringsprogram, der anvendes indenfor for forsvars-, fly- og rumfartsindustrierne. Det er udviklet og drevet af en række industrier med det formål at opstille krav til certificering, at auditere og godkende leverandører og at fastlægge operative krav til programmet. Dette har resulteret i en standardiseret tilgang til kvalitetssikring og begrænser antallet af audits, fordi hovedleverandører, leverandører og repræsentanter fra regeringen i fællesskab har udviklet programmet.

Terma Aerostructures har siden 2004 leveret kulfiber- og kompositdele til 5. generations kampflyet F-35, Joint Strike Fighter, og producerer i dag flere end 70 unikke dele til flyet. I juni 2016 valgte den danske regering JSF som Danmarks fremtidige kampfly.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094