23948sdkhjf

12 ton bro fra Middelfart til Grønland

Fiberline har leveret Grønlands første kompositbro.

Fiberline har levret den første bro til Grønland lavet i kompositmaterialet glasfiberforstærket polymer.

Broen vejer 12 tons og blev lavet på Fiberline Composites A/S i Middelfart af medarbejdere fra Hee Enterprise A/S. Derefter blev brodelene sendt med containerskib mod Grønlands sydspids, skriver Fiberline i en pressemeddelelse. 

Bro til vind og vejr
Den nye kompositløsning erstatter en ældre bro fra 1951. Fundamentet var skadet, og dens levetid nærmede sig en afslutning. Derfor gik kommunen i gang med at lede efter alternativer og valgte Fiberline til opgaven.

En tilsvarende bro i beton og eller stål havde været en noget tungere løsning, og den slags materialer er sværere at få til Grønland, fordi fjeldene er snævre og adgangsvejene besværlige for transportbiler.

I dette tilfælde kunne elementerne sejles ind, men lander Fiberline en opgave i en mere nordlig bygd, kan kompositelemterne flyves ind med helikopter på grund af den lave vægt, oplyser Erling Madsen, der ejer Hee Enterprise A/S, der har stået for konstrktionen af broelementerne. 

Samtidig gør de lokale vejrforhold, at byggeriet skal foregå så hurtigt som muligt. Kompositbroen blev opført på 24 dage.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.346