23948sdkhjf

Marathongazelle hev produktionen hjem til Danmark

På ti år har filterproducenten Danfilter trukket sin produktion tilbage til Danmark, investeret massivt i nyt materiel og omlagt sin strategi. Det hårde arbejde lønner sig, og Danfilter kan nu fejre at være  gazelle-virksomhed for fjerde år i træk. 

Èn af årsagerne til succesen er den store fokus på indeklima. En tendens, som med COVID-19 og den øgede brug af brændeovne under energikrisen kun ser ud til at vokse. 

I 2021 var der under ti virksomheder i Danmark i kategorien ”Fremstilling”, der modtog en marathongazelle. Så SMV’en fra Farum er kommet i eksklusivt selskab.

- Danfilter er på en konstant vækst- og forbedringsrejse, og jeg kan takke mine dygtige og hårdtarbejdende medarbejdere for at gøre det muligt, siger Henrik Friis, CEO i Danfilter i en udtalelse.

Strategisk kursændring

Virksomhedens succes har afsæt i især tre vigtige beslutninger, hvoraf tilbagetrækningen af hovedparten af plastproduktionen til Danmark og oprettelsen af webshoppen Filterhuset.dk i 2012, har sat varige positive spor, da man revurderede salgskanalerne og samtidig valgte at udvikle og producere filtrene, der primært består af plast, på egen fabrik.

– Det har krævet millioninvesteringer at indkøbe nyt materiel og omdanne produktionen til vores eget mærke. Investeringerne har virkelig betalt sig, for i dag kan vi se, hvor monumental egenproduktionen har været for vores udvikling og den succes, vi har opnået. Der er bare større tiltro til filtre produceret i Danmark, fortæller Henrik Friis.

Den tredje vigtige ændring i strategien blev rullet ud, da landet lukkede ned under COVID-19-epidemien og hele BTB-segmentet med ét forsvandt. Ledelsen skulle tænke hurtigt, og hvor virksomhedens BTB- og BTC-aktiviteter før var cirka lige fordelt, blev indsatsen nu rykket langt mere over mod det private marked gennem webshop- og onlineportalen Filterhuset, som også blev lanceret i norske og svenske udgaver. 

- Fortsætter vi med at bygge på og gøre det vi er bedst til, så tror jeg også, at vi i fremtiden kan tilføje endnu flere statuetter til trofæskabet, siger Henrik Friis.

Danfilter har sit hovedkvarter og produktion i Farum, og har eksisteret i mere end 40 år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078