23948sdkhjf

Marathongazelle hev produktionen hjem til Danmark

På ti år har filterproducenten Danfilter trukket sin produktion tilbage til Danmark, investeret massivt i nyt materiel og omlagt sin strategi. Det hårde arbejde lønner sig, og Danfilter kan nu fejre at være  gazelle-virksomhed for fjerde år i træk. 

Èn af årsagerne til succesen er den store fokus på indeklima. En tendens, som med COVID-19 og den øgede brug af brændeovne under energikrisen kun ser ud til at vokse. 

I 2021 var der under ti virksomheder i Danmark i kategorien ”Fremstilling”, der modtog en marathongazelle. Så SMV’en fra Farum er kommet i eksklusivt selskab.

- Danfilter er på en konstant vækst- og forbedringsrejse, og jeg kan takke mine dygtige og hårdtarbejdende medarbejdere for at gøre det muligt, siger Henrik Friis, CEO i Danfilter i en udtalelse.

Strategisk kursændring

Virksomhedens succes har afsæt i især tre vigtige beslutninger, hvoraf tilbagetrækningen af hovedparten af plastproduktionen til Danmark og oprettelsen af webshoppen Filterhuset.dk i 2012, har sat varige positive spor, da man revurderede salgskanalerne og samtidig valgte at udvikle og producere filtrene, der primært består af plast, på egen fabrik.

– Det har krævet millioninvesteringer at indkøbe nyt materiel og omdanne produktionen til vores eget mærke. Investeringerne har virkelig betalt sig, for i dag kan vi se, hvor monumental egenproduktionen har været for vores udvikling og den succes, vi har opnået. Der er bare større tiltro til filtre produceret i Danmark, fortæller Henrik Friis.

Den tredje vigtige ændring i strategien blev rullet ud, da landet lukkede ned under COVID-19-epidemien og hele BTB-segmentet med ét forsvandt. Ledelsen skulle tænke hurtigt, og hvor virksomhedens BTB- og BTC-aktiviteter før var cirka lige fordelt, blev indsatsen nu rykket langt mere over mod det private marked gennem webshop- og onlineportalen Filterhuset, som også blev lanceret i norske og svenske udgaver. 

- Fortsætter vi med at bygge på og gøre det vi er bedst til, så tror jeg også, at vi i fremtiden kan tilføje endnu flere statuetter til trofæskabet, siger Henrik Friis.

Danfilter har sit hovedkvarter og produktion i Farum, og har eksisteret i mere end 40 år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Flere opkøb skal bane vej til vækst hos Coloplast
Vil indføre totalforbud mod eksport af plastaffald ud af EU
Grønne organisationer: EU Kommissionen bukker under for industripres på emballageområdet
EU-forslag risikerer trods gode hensigter at gå ud over miljøet
Først var det til nytte i byggeriet - nu bliver stilladsplast til indkøbsposer
Byggeri sat på pause
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien

Send til en kollega

0.299