23948sdkhjf

Prisstigninger holder væksten oppe hos Rias

Efter de første tre kvartaler af regnskabsåret 2021/2022 kan bestyrelsen hos Rias konstatere, at man har nået en højere omsætning end samme periode året før. Det fremgår af en periodemeddelelse udsendt af plastproducenten.

Indtjeningen har ligeledes været på et højere niveau end forventet. Rias nævner dog ingen tal for kvartalet.

- Væksten er til dels drevet af prisstigninger, som følge af stigende priser på materialer, fragt samt de stærkt stigende energipriser. Den højere omsætning skjuler dog lidt den underliggende udvikling hvor de afsatte mængder falder, og hvor indtjeningen er under pres, skriver Rias.

Efterspørgslen i industrisektoren har været på et tilfredsstillende niveau i kvartalet. Udviklingen dækker dog over store forskelle i efterspørgslen fra forskellige brancher. Blandt andet er salget inden for området visuel kommunikation faldet kraftigt.

- Generelt har stemningen inden for de øvrige industrisektorer været positiv, dog viser sig langsomt en skepsis til fremtiden, blandt andet med baggrund i den udvikling der ses efter starten af krigen i Ukraine, og de heraf følgende kraftigt stigende omkostninger, skriver Rias, og tilføjer, at projekter nu udskydes eller annulleres som følge af kraftige prisstigninger.

Omsætningen i byggesektoren har ligeledes ligget på et højere niveau end samme periode i 2020/2021.

- Dette er primært drevet af de store prisstigninger. De afsatte mængder falder, og vi kan konstatere, at befolkningen igen har fået rejselysten tilbage, hvilket ligeledes har påvirket afsætningen af DIY-produkterne, skriver Rias.

Samtidig har indtjeningen haltet lidt bagefter, da det ikke har været muligt for Rias at implementere samtlige prisstigninger.

Forarbejdningsområdet udvikler sig ligeledes positivt og på et højere niveau end sidste år.

På baggrund af det positive resultat for tredje kvartal opjusterer Rias forventningerne til årets ebit-resultat, så man nu kalkulerer med et overskud på 19-20 millioner kroner mod tidligere forventet 15-17 millioner kroner.

Læs mere om: Rias
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064