23948sdkhjf

WPU går på børsen - og får ny investor på banen

Waste Plastic Upcycling (WPU) er på vej på børsen hos Euronext Growth i Oslo

Det sker i dag, hvor handlen med aktier begyndte klokken ni.

WPU’s bestyrelsesformand, Niels Stielund, ser med børsnoteringen lyst på fremtiden. I en pressemeddelelse, der er sendt ud i forbindelse med børsnoteringen, siger han, at "børsnoteringen giver os et rygstød, der gør det muligt at rykke ind og få en solid plads på et marked i stor fremgang."

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har ambitioner om at ekspandere til resten af Europa, og efter en omfattende testperiode, hvor produktionen har kørt uden fejl på vores første anlæg, er teknologien nu klar til at blive opskaleret til industriniveau, siger han.

Tre års produktion allerede afsat

Derudover har Vitol, der er en af de største internationale aktører på markedet for handel med energi og råstoffer, underskrevet en kontrakt om at aftage al produktion fra WPU’s kommende tre fabrikker i Danmark tre år ud i fremtiden. I aftalen er en option på forlængelse af samarbejdet med yderligere to år.

WPU har udviklet en teknologi, der uden forarbejdning eller sortering kan omdanne end of life-plastikaffald til olie, der kan bruges til at lave helt ny plastik eller forskellige former for brændstof.

Batch-teknologien betyder, at store ubehandlede fraktioner nemt kan behandles i virksomhedens anlæg.

Vitol har i forbindelse med det strategiske samarbejde også investeret et tocifret millionbeløb i WPU.

"WPU har også allerede underskrevet hensigtserklæringer med flere leverandører, der sikrer mere end 215.000 ton plastaffald årligt til produktionen. Der er tale om plast, der ikke længere kan genbruges mekanisk, og pyrolyse er derfor den eneste måde at give det nyt liv," skriver virksomheden.

WPU har også indgået et strategisk og finansielt samarbejde med Nykredit, der sikrer virksomheden endnu et tocifret millionbeløb til opførelsen af den første store fabrik i Fårevejle.

- Vi er virkelig glade for at have indgået aftaler med Vitol og Nykredit, fordi det giver os mulighed for at fokusere på fremtiden og byggeriet af yderligere to fabrikker på dansk jord. Projektet i Fårevejle er allerede fuldt finansieret, og børsnoteringen har faktisk ikke indflydelse på WPU’s planer i den nærmeste fremtid, siger bestyrelsesformand Niels Stielund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093