23948sdkhjf

Førerløst fartøj skal samle viden om mikroplast fra England til USA

Med en hastighed på lige nu mellem tre og fem knob er det lille førerløse og solcelledrevne fartøj Mayflower på vej over Atlanten.

Du kan se 'live' data fra skibet her

Fartøjet kæmper sig stille og roligt vej gennem bølgerne og skal selv finde vej og undgå at støde ind i andre skibe undervejs.

Du kan se udsigten fra skibet webcam her

Det lagde ud i sidste uge fra England og skal i de kommende uger gerne nå USA. 

Du kan se 'live' tracket her

Mayflower Autonomous Ship, som det hedder, blev bygget færdig i september og er udstyret med kunstig intelligens, der skal styre havforskningsfartøjet over havene for at indsamle miljødata. Men det er ikke det hele: Fartøjet skal nemlig også samle oplysninger til forskning i mikroplast i havene og forurening heraf.

Du kan se videoer og alt om skibet her

Skibet, ledet af et team i Plymouth og softwareingeniører fra IBM, bruger radar og GPS til at navigere.

Seks kameraer, der er fastgjort til en kort mast, fungerer som skibets øjne ved at føde ind i et AI-billedgenkendelsessystem, der hjælper det med at undgå at sejle ind i andre skibe og undgå andre farer. 

Skibet fejrer krydset af den oprindelige Mayflower for 400 år siden ved at sejle samme strækning. Det var det skib, som i 1620 bragte de første udvandrere fra Plymouth i England til Plymouth-kolonien i Massachusetts på USA's østkyst.

Mayflower-projektet har brugt de sidste adskillige måneder med prøvesejladser og forskellige simuleringer for at forberede sig på den store rejse fra England til USA.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203