23948sdkhjf

Har kæmpet i fire år: Nu kommer første plastpalle af 100 % genbrugsplast

Randersvirksomhedens MV Plast både sprøjtestøber, tampontrykker og fremstiller værktøjer.Men nu er det en plastpalle, der står øverst på firmaets hjemmeside. Efter fire års forarbejde er det nemlig lykkedes MV Plast i Randers at producere den første palle af 100 procent genbrugsplast. 

- Som vi har indrettet os i samfundet, kan vi ikke undvære plast. Men vi er nødt til at se på, hvilken planet vi efterlader til vores efterkommere. Vi producerer rigtig meget i plast, og det kan ikke passe, at vi ikke kan genbruge mere af det, end vi gør, siger Michael Velling, der ejer MV Plast sammen med sin bror, Mogens Velling. I MV Plast er 20 procent af produktionen baseret på genbrugsplast.

- Vi har mange kunder, som allerede har vist interesse for plastpallen. Den er lettere at gøre ren og sviner ikke, den holder længere end træ, og desuden vejer den kun 11 kilo, så der er mindre risiko for arbejdsulykker. Desuden får vi genbrugt en hel masse plast, forklarer Mogens Velling. 

At konkurrere med en af de store klassikere inden for logistik, træpallen, kræver blandt andet, at det kan dokumenteres, at plastpallerne er mindre miljøbelastende end træpallerne.

Genanvendelse af plast er et vigtigt ben i klimaplanen, der er aftalt mellem Regeringen og en række af Folketingets partier. Det er visionen, at 80 procent af Danmarks plastaffald i 2030 skal være genanvendt, så det ikke når frem til forbrændingen. Plastaffald er nemlig den væsentligste kilde til Danmarks CO2-udledning fra forbrænding af affald.


Her skal cradle-to-cradle-certificeringen være det, der overbeviser kunderne i fremtiden, for allerede nu stiller markedet krav til genbrugsprodukter, siger Mogens Velling:
- Produkter lavet af genbrugsmateriale må ikke være dyrere end varer lavet af nye råvarer. Først når prisen er den samme, bliver bæredygtighed et reelt tilvalg for kunderne – og når de står over for et valg mellem to produkter, bliver en C2C-certificering afgørende, siger han.

MV Plast har allieret sig med det regionale fondsprogram Grøn Cirkulær Omstilling i SMV'er og står blandt andet overfor en cradle-to-cradle-certificering. Programmet er Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses hidtil største satsning på grøn omstilling i SMV’er, og bestyrelsen har støttet programmet med ca. 95 mio.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094