23948sdkhjf

Plast-konference om bæredygtig emballage har over 400 tilmeldte gæster

Om ganske få minutter slår Plastindustrien dørene op for konferencen "Fremtidens bæredygtige emballage", der har fokus på, hvordan plastemballagen kan gøres mere bæredygtig - lige fra designfasen til genanvendelsesstadiet. 

Gæsterne står dog ikke klar i lobbyen på et stort konferencecenter og netværker med kaffe og kolde drikke. Konferencen er nemlig online.

Så de 430 tilmeldte gæster sidder altså klar bag skærmen hjemme i virksomhederne eller hjemme hos sig selv. Sådan har corona-pandemien også påvirket Plastindustrien.

Men den store interesse har faktisk gjort, at man hos Plastindustrien overvejer, at lave endnu flere konferencer online.

Hos Plastindustrien glæder man sig til at tage imod de mange gæster, der kan se frem til at blive klogere på fremtidens bæredygtige plastemballage.

- Vi har sammensat et program, hvor alle oplægsholderne har stor praktisk erfaring med at sikre, at emballager bliver designet og håndteret mere bæredygtigt. Det er en dagsorden, der rykker utroligt meget i Danmark i øjeblikket, men vi skal yderligere op i tempo, hvis vi skal indfri vores høje ambitioner. Derfor vil vi med konferencen inspirere endnu flere til at prioritere den grønne omstilling, siger Christina Busk, der er miljøpolitisk chef i Plastindustrien og blandt oplægsholderne.

Konferencen, der starter klokken 13:30 bliver optaget, så den efterfølgende kan ses eller genses på Plast.dk og på Youtube. 

Program: Link til konferencen

Modul 1 – Designguide for plastemballage

Plastindustrien har i et bredt samarbejde på tværs af interesser udviklet ’Designguide – Genbrug og genanvendelse af plastemballage til de private forbrugere’. Vi gennemgår designguiden med fokus på, hvordan den i praksis bliver anvendt af emballageproducenter.

13.30-13.35: Velkomst v. Thomas Drustrup, Adm. direktør i Plastindustrien

13.35-14.00: Designguide – Genbrug og genanvendelse af plastemballage til de private forbrugere v. Christina Busk, Miljøpolitisk chef i Plastindustrien

14.00-14.25: Sådan bruger vi designguiden i praksis v. Louise Hundebøll Krath Andersen, Kommunikationsansvarlig, SKY-LIGHT A/S

Modul 2 – Den grønne plastemballage

Den grønne og bæredygtige emballage er et vidt begreb, som forudsætter mange svære og komplicerede beslutninger. Man skal først og fremmest fastholde emballagens funktion, men hvordan kan det kombineres med at tænke ekstra hensyntagen til miljø og klima ind i fremstillingen? 

14.25-14.50: Valg af bæredygtig emballage v. Grane Maaløe, Sustainable Packaging Manager, Arla Foods

14.50-15.15:  Cirkulær plastøkonomi i virkeligheden – bakke til bakke genanvendelse v. Thomas Bak Thellesen, Director Group Sustainability & External Affairs, Faerch A/S

Modul 3: Sorterings- og genanvendelsesmuligheder

Der sker en stor udvikling inden for sortering og genanvendelse af plast fra husholdningsaffaldet. En høj kvalitet i indsamling, sortering og genanvendelse kan give nye råvarer til emballager – både til fødevarer og ikke-fødevarer. Hør om de nyeste tendenser og teknologier.

15.15-15.40:  Genanvendelse af EPS-fødevareemballage – hvilke muligheder er der i fremtiden? v. Marianne F. Nielsen, HSEQ manager, BEWiSynbra Denmark A/S

15.40-16.05: Genanvendelse af husholdningsplast i en høj kvalitet v. Franz Cucliza, Adm. direktør, Aage Vestergaard Larsen A/S

Moderator er Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081