23948sdkhjf

Emballage-direktør: Mange er overraskede over, hvor meget der produceres i Kina

Emballageleverandøren Grathwol har i flere år fokuseret på at opbygge stærke leverandørsamarbejder på tværs af Europa.

Det kommer virksomheden til gode i øjeblikket, hvor flere virksomheder udfordres af lange leveringstider og generel usikkerhed.

I Storbritannien og Kina er landenes virksomheder blevet pålagt at fokusere deres produktion til at forsyne hjemmemarkedet, hvilket blandt andet betyder væsentligt større usikkerhed for danske virksomheder, der oplever produktions- og leveringstider langt udover det sædvanlige.

- Under corona-pandemien er det vores indtryk, at mange kunder er blevet overraskede over, hvor meget der rent faktisk produceres i Kina. Det betyder, at der skabes en stor usikkerhed, fordi både leverings- og produktionstider er mangedoblet, siger Michael Sjolte, direktør i emballageproducenten Grathwol.

Fokus på nærmarkedet
Hos Grathwol har det i flere år været en bevidst strategi at fokusere på det europæiske marked, når der skulle indgås samarbejdsaftaler med nye leverandører og producenter. Det handler i høj grad om at få leveringssikkerhed og hurtige leveringstider.

- Ved at have leverandører tættere på Danmark, får vi en fleksibilitet, som nu også kommer os til gode i denne tid. Vi kan relativt nemt skrue op og ned for eksempelvis mængde, siger Michael Sjolte. 

 I øjeblikket får Grathwol eksempelvis produceret et stort antal pumper (til fx sæbedispensere, red.) hver måned, som forlader lageret lige så hurtigt, som de kommer hjem. 

Michael Sjolte lægger heller ikke skjul på, at den miljømæssige gevinst ved at handle med nærmarkeder spiller en rolle for virksomheden i Karlslunde.

- Grathwol har i flere år haft en strategi om at prioritere leverandørsamarbejder i nærområdet grundet kortere transporttider og dermed mindre miljøbelastning. Vi er meget bevidste om, at vi ikke redder verden på denne måde, men lidt har også ret, siger Michael Sjolte.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.469