23948sdkhjf

Lego er 2 pct. i mål med drømmen om grønne klodser

Lego-koncernen drømmer stort og vil i 2030 kun producere de ikoniske klodser i materiale, der ikke har et fossilt ophav.

Læs også: Lego vokser tocifret i første halvår - direktøren takker holdånden

Det mål har været på tegnebrættet i nogle år, og i 2015 lagde koncernen 1 milliard kroner i udvikling af fremtidens grønne Legoklods.

Men her fem år efter må Lego erkende, at kun 1-2 procent af de klodser, Lego sender ud på hylderne er lavet af bæredygtigt materiale.

Det fortæller administrerende direktør Niels B. Christiansen til Børsen.

- Jeg tror, at vi vil se, at det kommer lige så stille, og så kommer det i nogle spring. Vi tester masser af forskellige

Læs også: Ikea lancerer Lego-kollektion

materialer lige nu, og vi tester mange, der ikke virker, før vi finder noget, der virker, siger Niels B. Christiansen.

Træ i sukkerrør
Siden 2018 har det været muligt at købe Legos træ- og busk-figurer lavet af et materiale baseret på sukkerrør, mens den klassiske klods endnu mangler en bæredygtig version.

Tidligere har Lego fortalt, at det især er slagfastheden i klodsen, der giver udfordringer, når der skal udvikles produkter af andre materialer.

- Lego-klodser har vist sig at holde helt vildt godt, og meningen er, at nye klodser af nye, bæredygtige og grønne materialer skal holde sig lige så godt, siger kemiingeniør og ph.d.-studerende Emil Andersen, Aarhus Universitet, der arbejder sammen med Lego om udviklingen af det nye materiale. 

Drømmen om at være helt omstillet til bæredygtige materialer gælder både for klodser og emballagen.

Kilde: https://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel...

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109