23948sdkhjf

Nyt dansk initiativ skal fjerne plast fra havet

Et nyt dansk partnerskab kaldet Ocean Plastic Forum har i år set dagens lys.

Projektets mission er at bidrage til at bortskaffe den plast, der allerede er endt i havet. Det skal gøre ved at synliggøre den forretningsmodel, der kan være i at fiske plasten op og bruge den noget konkret, der er en rentabel business i. 

Samtidig vil projektet forsøge at bygge bro mellem virksomheder og rekruttere nye aktører til projektet.

Fra politisk side er der også opbakning til det danske initiativ. 

Om projektet:
Bag Ocean Plastic Forum står små tyve partnere bl.a. Maskinmestrenes Forening, Danske Rederier, Plastindustrien og Plastic Change.

 

Den 4. december inviterer Ocean Plastic Forum til kick off konference i tidsrummet 9.00-13.00 hos Danske Rederier i Amaliegade 33, 1256 København H.

 Danske virksomheder er langt fremme med teknologi, der kan bidrage til at løse den miljømæssige udfordring. Det er glædeligt – og det er ekstra glædeligt, at de danske løsninger samtidig har et væsentligt eksportpotentiale, siger Ulla Tørnæs (V), der er mininster for udviklingssamarbejde.

Kan gøre en forskel
Projektet sættes i gang med en konference den 4. december.

Her vil en række virksomheder fortælle om, hvordan de i praksis gør en forskel for at forbedre situationen med plast i havet

Eksempelvis kan du høre om Maersk Supplys erfaringer med opsamling i Stillehavet, og om hvordan Plastix omdanner fiskenet til nye råvarer samt om Aage Vestergaards Larsen A/S’ arbejde med at genanvende plast fra havet.

”Plast er et værdifuldt materiale, og det har intet at gøre i naturen. Vores virksomheder kan byde ind med konkret viden om, hvordan og hvorledes man kan genanvende indsamlet plast fra havet. Det er ikke en nem proces, men danske pilotprojekter viser, at det er muligt, og den viden skal vi nu have spredt på globalt niveau, siger Thomas Drustrup, der er administrerende direktør i brancheforeningen Plastindustrien:

Partnerskabet Ocean Plastic Forum blev oprettet i foråret 2018, og det var Maskinmestrenes Forening som tog initiativ til at samle de mange partnere i et dansk konsortium.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11