Ny innovationschef skal være katalysator for projekter med 3D-print: - Hun er den, vi har ledt efter

3D-print som produktionsform har potentialet til at være en afgørende produktions- og konkurrencefaktor i en lang række industrier, også i plastbranchen.
Men det er langt fra alle virksomheder, der har opdaget, at de med fordel kan implementere 3D-print i produktionen, på trods af at teknologien i dag bruges i både
luftfart, medico, byggeri og bilproduktion
Der er for lidt udveksling af viden på tværs af brancherne. Det vil Dansk AM Hub gøre noget ved, og fondes nye innovationschef skal være katalysator.
Birgitte Arendsdorf Olsen skal udvide netværket og samarbejdsprojekter yderligere:
-Birgitte er præcis den profil, vi har ledt efter. Hun har et særligt talent for at udvikle og kommercialisere teknologiske ideer og kommer med tyve års erfaring inden for strategi, forretningsudvikling, salg og marketing i SMV'er og startups i tech-, bygge- og turistbranchen. Dertil kommer hendes praktiske erfaring fra egen rådgivningsvirksomhed og som stifter af tech-virksomheden Enkl Sound Copenhagen, hvor prototyper blev 3D-printet. Vi ser frem til at trække på Birgittes enorme ekspertise, siger Dansk AM Hubs direktør Frank Rosengreen Lorenzen.
Additiv fremstilling
Additive manufacturing (AM) er en tredje produktionsform udover at støbe og fræse. AM består af 27 3D-print teknologier. I AM bygges objektet lag for lag ved at tilføje materiale, ofte baseret på en digital 3D-model. Teknologien bruges i 3D-printing og gør det muligt at producere komplekse former, der er svære at opnå med traditionelle fremstillingsmetoder. AM reducerer materialespild og bruges på tværs af industrier andet luftfart, byggeri, medicin, industri og bilproduktion.