23948sdkhjf

GN dropper produkter og nedpræciserer forventninger - aktien dykker

GN dropper to produktlinjer af mærket Jabra. Det vil påvirke selskabets omsætning negativt, lyder det

Det danske selskab GN Store Nord har besluttet gradvist at udfase to produktlinjer af dets høretelefoner og headset af mærket Jabra.

Det oplyser GN i en selskabsmeddelelse.

Der er tale om produktlinjerne Elite og Talk, som består af henholdsvis trådløse høretelefoner og headset med bluetooth.

Beslutningen om at droppe de to produktlinjer kommer til at påvirke omsætningen i GN's forbrugerrettede forretning negativt med omkring 450 millioner kroner i 2024 sammenlignet med 2023, lyder det.

Det betyder samtidig, at GN nu forventer en omsætningsvækst på mellem to og seks procent. Tidligere forventede selskabet, at omsætningen ville vokse mellem to og otte procent.

GN's aktie står kort efter klokken 10 til et fald på over seks procent.

Årsagen til at GN har besluttet at udfase de to produktlinjer er, at selskabet ønsker at fokusere ressourcer på mere attraktive dele af forretningen.

- Beslutningen om gradvist af afvikle Elite- og Talk-produktlinjerne er en del af vores forpligtelse til at fokusere på attraktive markeder, hvor vi kan levere profitabel vækst og stærke afkast, siger topchef Peter Karlstromer i meddelelsen.

Spørger man aktieanalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen, kan det sagtens være den rigtige beslutning, som GN har taget. Men investorerne har været hårdt prøvet i løbet af en periode, hvor selskabet har forsøgt at få nedbragt sin gæld.

- Aktien reagerer negativt ud fra de kortsigtede konsekvenser i forhold til helårsprognosen, men nogle gange svier det lidt at hive et plaster af, men det plejer også at gå over, siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

GN vil reducere lagerbeholdningen af de berørte produkter. Størstedelen forventes at være færdigt ved udgangen af 2024.

Selskabet vil dog fortsat tilbyde support i "flere år", lyder det.

GN producerer og sælger også høreapparater.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063