23948sdkhjf

Kraftig offshore-medvind til gummiproducent: Lander gigantisk plastordre på 150 tons

Den vestjyske producent af løsninger i gummi, plast og skum, RG Rom Gummi, har fået kraftig offshore-medvind i sejlene.

For bare fire måneder siden kunne vestjyderne glæde sig over en historisk stor ordre, der omfatter varmvulkanisering af gummi til den amerikanske havmøllepark Coastal Virginia Offshore Wind.
Nu kan virksomheden igen glæde sig over at have landet en gigantisk ordre til samme havmøllepark.

Den nye ordre lyder på hele 30.286 styk emner i teknisk plast, der skal avendes til havmøllefundamenternes såkaldte sliding guides og external platforme. Til at fremstille emnerne anslår RG Rom Gummi, at der skal benyttes cirka 150 tons teknisk plast.

Begejstringen er heller ikke ligefrem lille i det vestjyske. For selvom RG Rom Gummi gennem de seneste år har været vant til at levere forskellige projekter i teknisk plast til offshore- og vindindustrien, er dette projekt uden tvivl den største enkeltstående plast-ordre i virksomhedens historie.

- Vi har i de seneste år, med jævne mellemrum, leveret små og mellemstore projekter i teknisk plast til havmøllefundamenter, men aldrig projekter i den her størrelse. Det er tilfredsstillende, at vi også er konkurrencedygtige på løsninger i teknisk plast til offshore- og vindindustrien, fortæller en begejstret direktør, Jesper Berg Kristensen.

Ifølge direktøren, er noget af forklaringen på virksomhedens konkurrencedygtighed, blandt andet store investeringer i maskiner og produktionsfaciliter tilbage i 2021. De investeringer har nemlig betydet, at RG Rom Gummi i dag har kompetencerne og kapaciteten til store projekter i teknisk plast.

- Vi kan tydeligt mærke, at investeringerne i 2021 har gjort os stærkere og bedre til de større forespørgsler på løsninger i teknisk plast. Ikke kun hos kunder i offshore- og vindindustrien, men også mange andre industrier, der både bruger løsninger i teknisk gummi og plast. De ser det som en kæmpe fordel, at vi kan tilbyde begge dele.

Foruden de to projekter til Coastal Virginia Offshore Wind har virksomheden også travlt med varmvulkanisering af gummi til havmølleparken Ocean Wind 1 fra sin mobile produktion i USA.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094