23948sdkhjf

Rørproducent dedikerer portal til rådgivning om stormflod og forurenede vandressourcer

Rørproducenten Uponor har lanceret portalen Uponor Stormwise med formålet at hjælpe byplanlæggere og ledningsejere med rådgivning om forurenede vandressourcer, stormflod og design af regnvandsløsninger ind i en bæredygtig fremtid, alt i mens ekstremt vejr fører så store vandmængder med sig, at det danske kloaknet ikke kan følge med.

Bæredygtig regnvandshåndtering - Stormwise

- De danske kommuner og forsyninger er utrolig dygtige og kompetente. Men et givent område vil altid have sin egen unikke problemstilling, når det kommer til håndtering af vandmasserne. Samtidig står vi overfor en udvikling i vejrforholdene, som ingen af os for alvor har opereret i før. Derfor er det nødvendigt, at alle parter arbejder sammen for at finde de bedste løsninger, siger projektchef og regnvandsekspert hos Uponor, Jan Lunding, om lanceringen af Uponor Stormwise.

- Stormflod, skybrud og intense regnskyl vil sætte det danske regn- og spildevandsnet på en alvorlig prøve. Ud fra hvad vi har oplevet af flere omgange de senere år, er det eksisterende net ganske enkelt ikke er rustet til vandmasserne, siger han.

Lovgivning mangler

Uponor har over det seneste år gennemført over 30 seminarer over hele landet om bæredygtigt byggeri for kommuner og forsyninger. Regnvandsuniverset Stormwise er et naturligt næste skridt i den rådgivningsproces. Her kan de danske vand- og forsyningsværker søge råd til at håndtere vandmasserne nu og fremover.

Regnvandsekspert Jan Lunding peger på andre og ganske alvorlige følger af den øgede mængde vand på kort tid.

- Når regnvand strømmer over fra, veje, tage eller nedløbsrør, kan vandet tage maling, kloakvand, giftige metaller og kemikalier med sig, siger Jan Lunding, der gennem de seneste år har mærket, at den manglende lovgivning frustrerer kommunerne og forsyningerne. De offentlige instanser ønsker at indsamle så megen viden og ekspertise som overhovedet mulig forud for nedlægning af nye rør- og rensningssystemer samt for renoveringer og udvidelser af det eksisterende net.

- Oversvømmede kældre og ufremkommelige veje er én ting. Men oversvømmelser vil typisk også føre forurenet vand rundt og dermed skade søer, vandløb og grundvand til fare for os alle. På trods af alvoren findes der endnu ikke lovgivning på området, som tager højde for den nye vejrsituation, og som udstikker klare rammer for kravene til håndtering og rensning af det overskydende vand.

Uponor Infra har mere end 60 års erfaring inden for rørledninger, brønde og tanke i plast. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Solid opbakning fra store spillere: Her er sponsorerne til sommerens arkitekttegnede Plastic Pavilion
Se, hvem der er trådt ind og ud af bestyrelserne i denne uge
DI Produktion fejrer ét år og inviterer gratis til temadag: "Grøn produktion 2023"
Region sætter barren højt: Stræber efter 80 procent genanvendelse af plast
Lille virksomhed satser grønt: - Det giver os en konkurrencefordel
Carmo sender årligt ti tons polypropylen direkte til genanvendelse i ikonisk designertaske
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien

Send til en kollega

0.125