23948sdkhjf

Lego-familie vil plante produktionsskov på størrelse med Amager

Med projektet Evergreen er Lego-familien klar til at kaste milliarder efter et skovrejsningsprojekt, der bliver blandt landets største.

Det skriver Finans.

Via pengetanken Kirkbi er der afsat to mia. kr. til projektet, der har til formål at omdanne dårlig landbrugsjord til produktionsskov, og i Vonge mellem Herning og Vejle er der foreløbigt investeret i 100 hektar, mens målet for hvert tilkøbte stykke land af driftshensyn lyder på 200-300 hektar.

Snart går træplantningen i gang, og om 15 år forventer selskabet, at de første træer kan fældes og blive til produktionstræ. "Eller hvem ved, om man til den tid har udviklet en metode til at producere bæredygtigt plast af træflis?", som avisen skriver.

Således er ønsket fra Kirkbi altså ikke blot at skabe et CO2-lager, men også at bevise, at der ligger en fornuftig og skalerbar forretning i projektet, som selskabet af samme grund ønsker at udføre helt på egen hånd.

– Der er ikke mange, der har prøvet at gøre det på den måde, som vi gør det. Derfor er det vigtigt for os at etablere det alene, så vi kan stå inde for de valg, vi tager. Men skal det være stort og skalerbart også i udlandet og sammen med andre, så skal det også vise sit kommercielle værd, siger Thomas Lau Schleicher, investeringsdirektør i Kirkbi til avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063