23948sdkhjf

Løfter sløret for plastpavillon: - Den er et studie i minimalistisk konstruktion

Som en del af sommerens Verdenskongressen for Arkitektur UIA etableres en række pavilloner langs Københavns havneløb. De skal demonstrere bud på arkitektoniske løsninger, der forholder sig til kongressens temaer: 'Sustainable future' og 'Leave no one behind'.

Plastindustrien har som bekendt fået lov at opføre den ene ud af i alt ti pavilloner. Nu er finansieringen så småt ved at være på plads - de sidste sponsorater venter på at blive offentliggjort - og brancheforeningen kan derfor afsløre, hvordan pavillonen endeligt kommer til udtryk.

Flere visioner har været i spil, siden Plastindustrien i august afslørede projektet. Det endelige resultat, der nu foreligger, er kommet i hus i samarbejde med tegnestuen Terroir, arkitekt Mikkel Møller Roesdahl og de forskellige samarbejdspartnere, som har meldt sig under fanerne som sponsorer på projektet.

Det endelige arkitektoniske resultat er først og fremmest et udtryk for visionen om at vise, hvor fint man kan bygge med plast og komposit.

- Pavillonen er et studie i minimalistisk konstruktion og et fint eksempel på, hvor spinkelt og elegant, man kan bygge med plast. Udstillingen med vores medlemsvirksomheders produkter er sat i centrum, og vi glæder os til at vise de tusindvis af kongresgæster – og alle de almindelige danskere – hvad der er muligt med plast, siger seniorkonsulent i Plastindustrien Rasmus Grusgaard til Plastforum.

Udføres i termoplast og komposit

Pavillonen skal udføres i kompositter og termoplast. Den er designet til adskillelse, så den kan genopføres til nye formål efter kongressen.

Pavillonen har fået titlen ’Plastic Pavilion – Building Sustainable Societies’, og den kommer til at være åben for både professionelle gæster og offentligheden på Gammel Strand i 4 uger, fra d. 19. juni til d. 14. juli.

Konferencen forventes at tiltrække 10.000 gæster fra ind- og udland og foregår 2.-6. juli 2023. 

Pavillonen vil være åben for arrangementer og aktiviteter i to uger før og to uger efter kongressen.

Plastindustrien oplyser, at 'udstillingen vil vise eksempler på materialer, produkter og løsninger inden for blandt andet arkitektur, byggeri og design. Den giver eksempler på plastmaterialer og produkter og vil samtidig demonstrere plastens rolle i omstillingen til et mere bæredygtigt samfund i et bredere perspektiv. Målet er at overraske, inspirere og levendegøre plasten for både professionelle og den bredere offentlighed.'

Building Sustainable Societies – De fire temaer

Plastic Pavilion har fire hovedtemaer, som beskæftiger sig med plast i forskellige skala, fra designobjekt til samfundets infrastruktur. Temaerne danner grundlag for arrangementerne samt pavillonens faste udstilling under projekttitlen Plastic Pavilion – Building Sustainable Societies:

Plastics in Green Urban Living

Sustainable Architecture & Construction – impossible without plastics?

The role of Plastics in Shaping Green Societies og

Beautiful Plastics – Circular Interior Design & Objects.

Arkitekten bag pavillonen er Mikkel Møller Roesdahl fra den københavnsk-australske tegnestue Terroir. Visionen med designet er at skabe en elegant og stringent ramme om de udstillede genstande og en mulighed for at lave events i nogle spændende omgivelser – uden at selve designet tager for meget fokus.

Selve pavillonen kommer kommer til at kunne huse omtrent 50 siddende gæster under overdække. Der vil være møbler, et sceneområde, en skærm samt mulighed for servering af mad og drikkevarer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Solid opbakning fra store spillere: Her er sponsorerne til sommerens arkitekttegnede Plastic Pavilion
Se, hvem der er trådt ind og ud af bestyrelserne i denne uge
DI Produktion fejrer ét år og inviterer gratis til temadag: "Grøn produktion 2023"
Region sætter barren højt: Stræber efter 80 procent genanvendelse af plast
Lille virksomhed satser grønt: - Det giver os en konkurrencefordel
Carmo sender årligt ti tons polypropylen direkte til genanvendelse i ikonisk designertaske
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien

Send til en kollega

0.109