23948sdkhjf

Plastproduktion i praksis på Skills: Denne lille fætter skal sprøjtestøbes på en Arburg-maskine

Denne lille grønne bil skal lokke unge mennesker til Plastindustriens stand, når DM i Skills løber af stablen i Fredericia den 2.-4. februar.

For første gang nogensinde er plastmageruddannelsen demofag, og derfor er alle sejl sat til:: Maskinproducenten Arburg udlåner en sprøjtestøbemaskine til den fælles stand, som Plastindustrien deler med Værktøjsindustrien i Danmark (VID).

"For at gøre det ekstra interessant for de unge at besøge vores stand, vil der være en række forskellige værktøjer og maskiner, der viser plastmager- og værktøjsmagerfaget frem," lyder det fra Plastindustrien.

Til plastforum siger adm. direktør for Arburg Danmark, Michael Kylling:

- Vi støtter op omkring initiativet om den fælles branchestand og håber, at maskinen kan give de unge et praktisk indblik i plastbranchens mange muligheder, siger Michael Kylling.

Der er tale om opstilling af en Arburg Allrounder 370E, en elektrisk sprøjtestøbemaskine, som er energioptimeret og kan sikre en billig drift i produktionen.

I følge Arburg er sprøjtestøbemaskinen desuden velegnet til at bruge med alle typer af plastmaterialer – også til produktion med biobaseret og genanvendt plast. Maskinen er udstyret med en 3-akset robot, som gør det muligt at vise mulighederne for robotstyring og automatisering frem på DM i Skills.

Arburg deltager også med folk på messedagene. Både Den jyske Haandværkerskole og AMU Syd, der udbyder Danmarks to eneste plastmageruddannelser, har stande på DM i Skills.

Fredag den 3. februar kl. 15.00-17.00 er Plastindustrien sammen med Værktøjsindustrien i Danmark værter for et fælles besøg. Tilmeld dig her.

Artiklen er en del af temaet DM i Skills '23.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094