23948sdkhjf

SP Group-direktør efter nyt rekordregnskab: Vi har mange udfordringer foran os

SP Group omsatte i de tre første kvartaler af 2022 for 2,008 milliarder kroner, hvilket svarer til en stigning på 9,2 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Heraf kan de 48,1 millioner kroner tilskrives opkøb af virksomheder.

I tredje kvartal var stigningen dog mere beskedne 1,1 procent til 607,1 millioner kroner.

Ebitda steg i årets første tre kvartaler med 11,9 procent til 354,4 millioner kroner, og resultatet før skat steg 5,5 procent til 202,9 millioner kroner.

- Til trods for stigende energipriser, krigen i Ukraine, global uro, mange markedsudfordringer, volatile råvarepriser og coronapandemien er det lykkedes at øge salget og driftsindtjeningen de første tre kvartaler, siger koncernchef Frank Gad i en kommentar til regnskabet.

- Vi har midlertidig mange udfordringer foran os i en hastigt foranderlig verden. Alle vore 32 fabrikker producerer og har adgang til de nødvendige råvarer, og alle salgskontorer er åbne. Vi har nydt godt af vor eksponering mod industrier, der er relativt modstandsdygtige, og øget vort salg inden for healthcare, fødevarerelaterede og andre krævende industrier. Vi har derudover fortsat vor målrettede M&A-strategi, der giver os flere kunder og ny teknologi, og vi er opsatte på fortsat at agere som konsolidator, når værdiskabende muligheder opstår, uddyber han.

SP Group fastholder derfor også forventningerne til hele 2022 som lyder på en vækst i omsætningen på 5-15 procent og en ebitda-margin på 16–18 procent og en EBT-margin på 9-12 procent.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125