23948sdkhjf

Gennembrud hos Carmo: - Det gør os fuldt ud konkurrencedygtige med Østen

Når plastvirksomheden Carmo A/S tager på Compamed-messe i Düsseldorf 14.-17.november, har de et vaskeægte, patenteret gennembrud under armen: Carmo har designet og udviklet en unik drejeventil til urinposer, der støbes i ét stykke, hvilket øger ventilens styrke og holdbarhed og sikrer fuldautomatisk volumenproduktion i Danmark. 

"Ventilproduktion i Vesten er presset af produktion i Østen, hvor lave lønninger holder udgifterne nede. Men nu har Carmo A/S som de første i verden designet og udviklet en fuldstøbt udløbsdrejeventil til urinposer og andre medicinalposer. Ved at støbe ventilen i ét stykke holdes omkostningerne nede, og en fuldautomatiskvolumenproduktion i Danmark kan dermed være fuldt konkurrencedygtig," oplyser Carmos Anders Johnsen, der er udviklings- og teknologidirektør.

- At vi har knækket koden til at støbe en drejeventil i ét stykke, betyder at vi afkorter produktionstiden markant. Dermed bliver vi konkurrencedygtige på et område, hvor der er stor konkurrence, og vi gør det med et ekstremt holdbart og sikkert produkt, forklarer han.

Der er flere fordele ved, at den nye ventil produceres i ét stykke: De normale ventiler, der produceres i flere dele, sættes sammen med silikone for at sikre tætheden. Med den nye ventil mindsker man risikoen for lækager, da der ingen samlinger forefindes, og samtidig undgår man det tungt nedbrydeligt silikone i produktionen.

- Det er en klar forbedring i forhold til almindelige drejeventiler, at vi kan producere dem i et stykke. Vi undgår alle de mellemliggende processer, hvor flere dele skal produceres og samles. Dermed står vi med et produkt med en høj styrke og holdbarhed samt ensartethed, der gør, at ventilen er mere sikker i forhold til lækager, siger Anders Johnsen og uddyber:

- Det er banebrydende for branchen, at vi kan opnå en så stor sikkerhed i ventilerne. Samtidig overholder de ISO 13485og MDR-lovgivningen og bliver produceret i medicogodkendte materialer, så sikkerhed og tæthed er garanteret.

Carmos speciale er specialdesignede produkter, der kan produceres i store mængder, og Carmo SuperValveTM er ingen undtagelse. Det betyder, at ventilen kan laves specifikt til det ønskede formål og behov og dermed til specifikke industrier, hvilket er et særsyn, når pris og produktionshastighed samtidig er konkurrencedygtig.

Carmo SuperValveTM har en outlet diameter på ø 5,9 mm og tåler et tryk på 0,15 bar. Der er mulighed for levering i biokompatible materialer.

Carmo udstiller på Danish Exports Pavillion of Denmark, stand 8A, R11.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Flere opkøb skal bane vej til vækst hos Coloplast
Vil indføre totalforbud mod eksport af plastaffald ud af EU
Grønne organisationer: EU Kommissionen bukker under for industripres på emballageområdet
EU-forslag risikerer trods gode hensigter at gå ud over miljøet
Først var det til nytte i byggeriet - nu bliver stilladsplast til indkøbsposer
Byggeri sat på pause
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien

Send til en kollega

0.11