23948sdkhjf

Åbn bildøren – træk i dækket: Udtjente dæk bliver til nye bildele

Ved at lave pyrolyseolie af gamle bildæk skaber kemikoncernen BASF mulighed for at fremstille nye plastprodukter til biler.

Når man åbner døren på en Mercedes EQE eller S elbil, vil man i princippet åbne ved at gribe fat i et gammelt bildæk. For dørhåndtag er de første produkter, som Mercedes-Benz nu får fremstillet at kasserede bildæk via en speciel metode, skriver Dækmagasinet, udgivet af Dækbranchen Danmark.

Komponenter med denne teknologi vil indgå i serieproduktion i en række af vores bilmodeller allerede i år Markus Schäfer, chief technology officer, Mercedes-Benz

Tyske Pyrum Innovations AG, der producerer pyrolyseolie af udtjente dæk, leverer olie til sin samarbejdspartner BASF SE, som kombinerer olien med biometan som råmateriale i produktionen af ny plast til køretøjskomponenter. Dermed erstattes fossile råmaterialer som en mere bæredygtig produktion af plastdele med lavere CO2-udledning.

- Gennem et tæt samarbejde med vores leverandørnetværk erstatter vi fossile råstoffer med pyrolyseolie, der delvist er frem­stillet af skrotdæk fra vores egne Merce­des-biler. Komponenter med denne teknologi vil indgå i serieproduktion i en række af vores bilmodeller allerede i år, siger Markus Schäfer, chief technology officer og medlem af Mer­cedes-Benz Group Board of Management med ansvar for udvikling og indkøb.

Holder OE-kvalitet

Mercedes-Benz for­venter at kunne genanvende flere hundrede tons skrotdæk fra egne biler kemisk hvert år og bruge den bæredygtige plast i sine nye biler.

Den producerede plast har de samme egenskaber som ny plast fremstillet af råolie og opfylder kvalitets­kravene i forhold til lakering og kollisions­sikkerhed, oplyser bilproducenten.

Også en stødabsorberende komponent vil blive fremstil­let af genbrugsplastmaterialet, og Mercedes-Benz undersøger yderligere muligheder for brug af genanvendte mate­rialer i sin målsætning om at øge andelen i sin bilpark til 40 procent inden 2030.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rias forventer tilbagegang næste år
Rørproducent i Hammel runder milliarden
Baderinge blev markedsført som miljøvenlige - nu har firmaet fået en stor bøde
Kina buldrer frem på robotliste - Danmark fortsætter nedturen
Ny 3D-print-uddannelse skal hjælpe virksomheder på rette vej
Appel til danske virksomheder: Råb EU op og vis, at PVC ikke uden videre kan erstattes
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien

Send til en kollega

0.127