23948sdkhjf

Robotvirksomhed har reddet vejspecialisters produktionslinje

Vejen-virksomheden Robotool har siden 1997 bistået store virksomheder som Arla, Orkla og Danish Crown i opgaver med automatisering, og nu er turen kommet til noget, som de fleste kender fra bybilledet: De orange pæle med reflekser som typisk bruges i forbindelse med vejarbejde.

Her er de hyret ind af virksomheden Letbek, der laver de såkaldte danpæle, til at redde deres produktionslinje.

Efter Letbek for nogle år siden automatiserede deres produktionslinje, der spytter 150.000 danpæle ud om året, har der været problemer med deres robot, der påklistrer de rød-hvide refleksbånd på pælene. Det fik virksomheden til at tage fat i Robotool, som fik til opgave at fikse produktionslinjen.

Det skete blandt andet ved at omprogrammere den allerede indkøbte robot, ligesom Robotool integrerede en ny specialmaskine til påsætning af reflekser. Opgaven lykkedes, og Letbeks produktion går nu igen som smurt.

- Vi er yderst tilfredse og imponerede over, at RoboTool både overholdt budget og tidsramme. Samtidig formåede de at genbruge det allerede indkøbte materiel i deres løsning. Det rammer lige ned i vores bæredygtige profil: Vi genbruger allerede indkøbt gear, så der ikke skal produceres og indkøbes nyt. Og samtidig forbedrer vi arbejdsmiljøet. Hele linjen er automatiseret, så vi undgår opslidende og ensformigt manuelt arbejde for vores ansatte, siger CEO i Letbek, Michael Bayer Thomsen, i en pressemeddelelse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111