23948sdkhjf

Overskudsvarme var et hot emne på første møde i nyt energinetværk: - Vi vil gerne sælge vores varme, men reglerne er for strikse

Plastindustriens 'Netværk for energibesparelser' er kommet godt fra start efter første møde afholdt på Grundfos for nylig.

Energi udgør nemlig en ikke uvæsentlig del af de fleste virksomheders økonomi, og derfor er netværket højaktuelt, siger Plastindustriens miljøkonsulent, Anders Kildegaard Knudsen, der står bag arrangementet og netværket. 

- Særligt nu med de stigende energipriser er det oplagt at se på, hvor man kan optimere sin produktion og skære i sine udgifter. Det skal netværket gerne danne ramme for til gavn for medlemmerne, siger han.

I Grundfos har man siden 2008 kastet kritiske blikke på store dele af produktionen. Derfor var det oplagt at det første møde blev afholdt i Bjerringbro og at Grudfos som nogle af de første kunne dele ud af sine erfaringer. Tomgangsforbruget er blandt andet nu på ca. 30 procent, og sat ned fra ca. 50 procent, da man begyndte.

- Vi er blevet mere konkurrencedygtige ved at energioptimere. Men vi er slet ikke færdige med de lavthængende frugter, sagde Mogens Olesen, environmental development technician hos Grundfos. 

Det er lykkedes at reducere totalforbruget af el, selv om der produceres mere.

– Før da slukkede vi aldrig for bånd. De kørte konstant. Nu kører båndene kun, hvis der er et emne på vej fra det foregående bånd, sagde han på mødet i følge plast.dk.

Regler bremser salg

Overskudsvarme var et hot emne på mødet og flere fremmødte deltagere nævnte overskudsvarme som indsatsområde, men også at reglerne bremser deres muligheder for salg til kraftvarmeværker.

Kjeld Petersen fra embllageproducenten Kellpo fortalte på mødet, at 75 procent af al energi i virksomhedens produktion går til varme. 

- Vi vil kunne levere varme til det lokale kraftvarmeværk, sagde han og tilføjede, at det langtfra altid er lige let.

Netop energieffektiviseringsordningen for overskudsvarme var også et tema hos Grundfos. På den første netværksdag deltog også repræsentanter for Energistyrelsen, der redegjorde for eksisterende regler for afgifter og tog kritik og forslag fra virksomhederne med hjem til styrelsen.
Martha Regitze Jørgensen fra Energistyrelsen benyttede lejligheden til at reklamere for Erhvervspuljen, som kan søges til alle projekter, hvor der indgår energireduktion.

Netværket er åbent for alle. Ud over 1-2 årlige møder byder netværket på nyhedsbreve om energi, kontakt til energiteknologer og selvfølge råd og sparring fra virksomheder i plastbranchen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078