23948sdkhjf

Grøn pulje på 19 millioner kroner kan være relevant for danske plastvirksomheder, siger Erhvervsstyrelsen

Investeringsstøtteordning fra Erhvervsstyrelsen skal understøtte udviklingen af nye innovative, grønne nøgleteknologier

Der skal investeres i grønne teknologier i Danmark, hvis vi skal nå tårnhøje ambitioner om grøn omstilling.

Derfor genudbyder Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse under Erhvervsstyrelsen nu mindst 19 mio. kr. til udvikling af nye innovative, grønne nøgleteknologier.

Puljen kan også være attraktiv for danske plastvirksomheder, siger chefkonsulent Rikke Sophie Thøfner Angel til Plast Forum:

- Under første runde var der en enkelt plastvirksomhed blandt ansøgerne. Virksomheden fik dog afslag, siger Rikke Sophie Thøfner Angel. 

Men det betyder ikke, at puljen er irrelevant for danske plastbearbejdende og -producerende virksomheder, siger hun. 

Vestas og Siemens Gamesa, der både har plast- og kompositproduktion på fabrikkerne, har allerede fået tilsagn om støtte fra puljen på henholdsvis 36 millioner kroner og 16 millioner kroner. Danmarks grønne strøm fra havvindmølleparker er nemlig en af byggestenene i arbejdet med at udvikle fremtidens grønne brændstoffer, og vindmøllefabrikanternes ansøgninger er fundet værdige til midlerne.

Afgørende med støtte

Formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Christian Motzfeldt siger:

- Det er helt afgørende, at vi understøtter udviklingen af nye, grønne teknologier, hvis Danmark skal nå i mål med klimamålsætningerne. Og samtidig ved vi, at innovation og grøn omstilling bliver væsentlige konkurrenceparametre for danske virksomheder i fremtiden. Derfor ser vi i bestyrelsen frem til at modtage gode og ambitiøse ansøgninger til gavn for både virksomhederne og klimaet.

Det kan midlerne bruges til

  • Med afsæt i regeringens Strategi for udvikling og fremme af brint og grønne brændstoffer (PtX-strategien) annoncerede Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse 244 mio. kr. fra REACT-EU til at løfte udviklingen af nye, grønne teknologier. Ansøgningsfristen var i april 2022. Ikke alle 244 mio. kr. blev uddelt ved ansøgningsrunden, og derfor afsætter Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu de resterende midler – minimum 19 mio. kr. - i en ny pulje.
  • Puljen anvendes til at støtte forsknings- og innovationsaktiviteter samt forprojekter i relation til nye, grønne nøgleteknologier og er særligt målrettet Power-to-X-teknologier (PtX), herunder elektrolyse og løsninger på brintområdet. 
  • Indsatsen kan også omfatte forsknings- og innovationsaktiviteter samt forprojekter inden for udviklingen af CO2-fangst, -lagring og -anvendelse, bæredygtige og effektive vandteknologiske løsninger og løsninger inden for biosolutions.
  • Puljen kan søges af både små, mellemstore og store virksomheder, gerne i samarbejde med klynger, universiteter og GTS’er. Midlerne skal understøtte udviklingen af hele værdikæden.
  • Ansøgningsfristen er 1. september 2022, og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse ventes at behandle ansøgningerne i oktober 2022.
  • Udgifter og aktiviteter skal være afholdt senest med udgangen af august 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094