23948sdkhjf

Franskmænd ser også lyset i kunstgræsbaner: Giver milliontilskud til Re-matchs' nye, franske fabrik

Herningvirksomheden Re-Match, der sikrer genanvendelse af kunstgræsbaner, har netop sikret sig 17 millioner kroner fra den franske Grand Est-region gennem ERDF (European Regional Development Fund) som støtte til opførelsen af virksomhedens kommende fabrik i Frankrig.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse. 
Re-Match investerer alt i alt ca. 10 millioner euro. i sit nye recyclinganlæg i Alsace og vil skabe ca. 40 nye fuldtidsjob.

Grand Est-regionen yder et tilskud på næsten 2,0 millioner euro. Og af ADEME (Agency for the Environment and Energy Management) får virksomheden et tilskud på 0,3 millioner euro. 

For nylig modtog Re-Match også 33,5 millioner kr. fra de hollandske myndigheder til byggeriet af selskabets nye fabrik i Tiel, Holland.

- Med etableringen af Re-Match i Frankrig vil vi kunne tilbyde bæredygtig genanvendelse til det franske marked samt Tyskland, Schweiz, Østrig, Luxembourg og Norditalien – og jeg er glad for, at vi bliver ved med at se overvældende lokal opbakning alle steder, hvor vi planlægger at bygge. Dette opmuntrer os yderligere i forfølgelsen af vores mål om at etablere 24 Re-Match fabrikker over hele verden, siger adm. direktør Nikolaj Magne Larsen.

Den franske fabrik vil kunne behandle mere end 60.000 tons affald og spare miljøet for op til 100.000 tons CO2 hvert år, sammenlignet med den nuværende praksis med afbrænding af kunstgræs.

Tilskuddene er ikke forventet i det budget, der blev lagt i forbindelse med selskabets nylige børsnotering.

Re-Match

  • Re-Match blev grundlagt i 2013 og har hovedsæde i Herning.
  • Med sin patenterede teknologi tilbyder genanvendelses-virksomheden en miljømæssigt bæredygtig genanvendelsesproces, der har modtaget EU Environmental Technology Verification (ETV) samt EuCertPlast. Desuden har Herning-fabrikken også modtaget ISO 9001- og ISO 14001-certificering.
  • Ved udgangen af 2021 har Re-Match i alt genanvendt mere end 121.000 tons affald.
  • Ud over fabrikken i Tiel, der er under opbygning, har Re-Match underskrevet kontrakten på sin tredje fabrik i Erstein, Frankrig, og vil også bygge fabrikker efter samme skabelon i Pennsylvania, USA – og yderligere to steder, der endnu ikke er offentliggjorte.
  • Re-Match er noteret på Nasdaq First North Premier Growth Market i København under aktiesymbolet; RMATCH.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125