23948sdkhjf

Ny lov: Snart må kommuner ikke selv behandle sorteret affald

Med et mål om at styrke genanvendelsessektoren i Danmark, vedtog et flertal i Folketinget i går torsdag, at danske kommuner ikke længere må behandle det husstandssorterede, genanvendelige affald, men i stedet skal sætte opgaven i udbud.

Senest om et år - 1. juli 2023 - skal kommunerne have udbudt behandlingen og sorteringen af genanvendeligt husholdningsaffald. 

De eksisterende kommunale anlæg kan dog selskabsgøres, hvis man ønsker fremover at drive behandlingen selv, og kommunerne kan derfor i en overgangsperiode på fem år - frem til den 1. juli 2027 - byde på behandlingen og sorteringen af genanvendeligt husholdningsaffald.

I lovforslaget lyder det i øvrigt, at virksomheder får frit valg, om det forbrændingsegnede affald skal indsamles af en privat udbyder eller en kommunal. Dette kan vise sig at være en fordel, hvis man hermed kan samle både genanvendeligt og forbrændingsegnet affald hos én indsamler. 

Aftalen blev indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet og endeligt vedtaget i går i Folketinget, fremgår det af resuméet fra 3. behandling i Folketinget. Enhedslisten og Frie Grønne stemte imod forslaget.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125