23948sdkhjf

WorldSkills i Shanghai aflyst, Danmark ønsker at overtage

Danmark overvejer at byde ind på at afvikle enkelte VM-discipliner i år, oplyser SkillsDenmark.

Det er kun få uger siden, en række dygtige håndværkere blev kåret som vindere under DM i Skills ved mesterskaberne i Høng – nogle med udsigten til at komme til WorldSkills i Shanghai 12.-17. oktober. I går blev verdensmesterskabet aflyst på grund af Covid-19, der gennem flere uger har lukket den kinesiske værtsby Shanghai ned.

Vi er i gang med at undersøge, om vi i Danmark kan byde ind, men der følger ingen penge med Simon Neergard-Holm, direktør, SkillsDenmark

I alt skulle 11 deltagere og 12 medfølgende fageksperter have været til Kina for dyste i deres håndværksfag, oplyser SkillsDenmark. 

Måske dansk afvikling

Direktør for SkillsDenmark, Simon Neergaard-Holm, beklager situationen. Han oplyser, at WorldSkills ikke bliver gennemført i Shanghai i år, men at medlemslandene har fået mulighed for at beslutte individuelt, om de enkelte lande vil og kan afholde en eller flere Skills discipliner.

- Vi er i gang med at undersøge, om vi i Danmark kan byde ind, men der følger ingen penge med. Vi lægger vægt på, at det i så fald bliver et ægte WorldSkills-niveau, men det er svært at skaffe blandt andet sponsorer og lokaler med så kort varsel. Det er endnu for tidligt at sige, hvordan dette forslag fra WorldSkills, med at lægge håndværksfagene ud, spænder af. Foreløbig har 3-4 lande budt ind.

- Her i Danmark har vi jo stærke traditioner for at sende autolakerere og karrosseriteknikere afsted til VM, i godt samarbejde med College360 skolen. Men i den nuværende situation forventer vi ikke af deltagerne, at de bruger mere krudt på deres træning, siger Simon Neergaard Holm.

Udskudt af pandemien

Aflysningen af WorldSkills i Shanghai blev aflyst i går tirsdag efter aftale med WorldSkills-medlemmer, WorldSkills Shanghai 2022 Executive Bureau og WorldSkills China (MOHRSS)

Den 46. WorldSkills-konkurrence var oprindeligt planlagt til 2021 og blev i 2020 udskudt til i år på grund af netop Covid-19 pandemien.

- Det er med dyb skuffelse, at vi annoncerer aflysningen af ​​WorldSkills Shanghai 2022. Vi er taknemmelige for den tid og de ressourcer, som arrangørerne, konkurrenterne og de engagerede støtter, arbejdsgivere, eksperter og partnere har investeret i forberedelsen af ​​arrangementet. Sammen med WorldSkills-medlemmer og -partnere arbejder vi aktivt på at udvikle alternative konkurrencemæssige arrangementer for at fejre håndværkernes færdigheder i 2022, udtaler Chris Humphries, bestyrelsesformand for WorldSkills.

Shanghai i 2026

WorldSkills overvejer at lade Shanghai gennemføre verdensmesterskabet i 2026, afhængigt af den beslutning, medlemmerne har truffet på dens generalforsamling.

Også WorldSkills Kina udtrykker sin beklagelse over ikke at kunne afholde konkurrencen i 2022, som planlagt, og er taknemmelig for forståelsen og støtten fra WorldSkills og dets medlemmer, partnere og interessenter og ser frem til muligheden for at kunne afvikle konkurrencen i Shanghai i fremtiden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11