23948sdkhjf

Dantoy holdt legestue: Samler udtjent legetøj ind med børn i Randers

Legetøjsproducenten dantoy har startet sit eget projekt med at indsamle udtjent legetøj og give det nye liv ved genanvendelse af det brugte plast.

Projektet hedder Take Back og går nu ind i anden etape, hvor dantoy og 15 daginstitutioner i Randers Kommune samarbejder om at samle legetøjet ind. Legetøj får nyt liv på fabrikken i Hobro.
I denne uge inviterede dantoy til indsamlingsdag sammen med børn og voksne fra daginstitutionerne i kommunen. Pædagognerne har i ugerne op til indsamlingsdagen snakket med børnene omkring bæredygtighed, vigtigheden af genbrug og generelt hvor plast og legetøj kommer fra og hvordan man kan give det nyt liv. Materialet til snakkene har de fået fra legetøjsproducenten.

- Dette er anden del af vores indsamlingsstrategi, og vi har set frem til at opleve, hvordan børnene sorterer legetøjet, og hvordan de har arbejdet med temaet bæredygtighed. Vi håber i fremtiden at kunne rulle projektet ud i flere kommuner, og på sigt i hele landet, siger Mette Mathiesen fra dantoy til PlastForum.

Indsamlingsdagen foregik mandag og i går tirsdag kunne dantoy så fortælle, at der er samlet 15 paller med 880 kg udtjent plastlegetøj ind i de 15 institutioner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094