23948sdkhjf

Kemiske specialister kaprer kunder i plastbranchen

Flere lovkrav til kemisk produktsikkerhed har givet vind i sejlene hos danske Mediator.

Virksomheden lever af at rådgive industrien på konsulentbasis indenfor kemi, miljø og farligt gods, og det seneste regnskabsår viser gode takter på bundlinjen. Den større omsætning - en vækst på 15 procent - skyldes blandt andet, at relativ ny lovgivning fra 2019 betyder, at danske virksomheder skal fremvise en risikovurdering for alle produkter indeholdende kemi på arbejdspladsen.

Samtidig skal flere erhvervsdrivende også forholde sig til kompliceret udenlandsk lovgivning, når de vælger at udvide forretningen udenfor Danmark. Disse faktorer gør, at flere danske virksomheder retter et skarpt fokus på forhøjet produktsikkerhed og compliance.

Ikke mindst i plastbranchen. Mediator oplyser til PlastForum, at man pt. har 50 kunder fra plastbranchen i porteføljen, og at ca. 10 procent af de nye kunder, Mediator fik ind sidste år, har plast som en del af deres produktion.

- Det seneste år har vi set, at danske virksomheder benhårdt går efter at være 100 procent compliant. Uanset virksomhedernes størrelse er der i dag langt større fokus på at behandle medarbejderne ordentligt, at være bæredygtige samt at lave ordentlige kontrakter. I det hele taget vil man bare gerne opføre sig rigtigt, og det smitter positivt af på vores aktivitetsniveau, siger Jens Haugaard, der er adm.direktør i Mediator.

Regnskabet hos Mediator viser desuden en bruttofortjeneste på 10 millioner kroner, hvilket er en stigning på 15 procent, og Jens Haugaard betegner regnskabet for 2020 som tilfredsstillende. I seneste regnskabsperiode fik virksomheden 150 nye kunder: Det er en stigning på 20 procent, og de nye kunder stiller stadig større krav til kompetencerne blandt medarbejderne.

- Udviklingen har betydet en stigende efterspørgsel efter vores mange specialkompetencer, og det er en kæmpe fordel for kunderne, at alle vores ansatte har minimum fem års anciennitet. Det seneste år er medarbejdernes færdigheder og evner blevet sat mere i spil end nogensinde før. Man kan nærmest sige, at vi både på den danske og internationale scene bliver en form for kemiske håndværkere. Vi har en konkret og praktisk tilgang, og vi finder løsninger for vores kunder, der omsætter det komplicerede lovgrundlag til noget praktisknært, siger Jens Haugaard.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.074