23948sdkhjf

Se den utrolige Lamborghini: Bygget af 400.000 Lego-klodser

Hvad får man, hvis man bruger 400.000 legoklodser, 8000 ingeniørtimer og masser af omhyggelighed? En 1:1 Lego-Lamborghini, såmænd.

SUPERBILER Når man ser bilen, tror man næsten det er løgn. På afstand kan man næsten ikke se forskel. Men den er god nok. Den ene bil er bygget af kulfiber og titanium - den anden i danske Lego-klodser af plastic.

I samarbejde med Automobili Lamborghini har Lego-koncernen nemlig bygget en Lamborghini Sián FKP 37 i naturlig størrelse. En opgave der krævede over 400.000 klodser.

Designet og målene afspejler den ægte Lamborghini ned til mindste detalje, og tilblivelsen af den misundelsesværdige Lego-model er sket i tæt samarbejde med Lamborghini selv.

Mere end 154 forskellige typer Lego-elementer blev brugt til at give modellen den futuristiske elegance og umiskendelige silhuet, som kendetegner Lamborghini Sián, helt ned til de allermindste detaljer. Lena Dixen, Senior Vice President for Product & Marketing hos Lego fortæller da også, at designerne kom på en helt særlig opgave i udarbejdningen af den livagtige modelbil.

Lego Lamborghini Sián FKP 37

Modellen består af mere end 400.000 Lego-klodser.

Der er brugt 145 forskellige Lego Technic elementer, hvoraf 20 er specialdesignet til formålet.

15 Lego-designere, ingeniører og byggespecialister har brugt 8660 timer på at udvikle og bygge modellen.

Lego-modellen af Lamborghini Sián FKP 37 vejer 2200 kg.

Dimensionerne er de samme som den originale Lamborghini Sián:

Længde: 4980 mm

Bredde: 2101 mm

Højde: 1133 mm

Lego-modellen er den første nogensinde, der er paintbrushed med UV-coating i den perfekte og originale Lamborghini Sián-pantonefarve. Det er Lamborghinis egen car artist, der har stået for arbejdet.

Det er Lego-designer Lubor Zelinka, der står bag designet.

- Vores designere elsker at blive udfordret, så der var masser af begejstring at spore, da de blev bedt om at tænke i en lidt større skala end normalt med denne model. De greb straks muligheden for at arbejde sammen med de fantastiske designere og ingeniører på vores modelværksted på fabrikken i Kladno, Tjekkiet, der bygger imponerende modeller i naturlig størrelse og virkelig skubber grænserne for, hvad der er muligt at skabe med LEGO Technic. Den kreativitet, som Technic-systemet muliggør, betød, at vores designere kunne skabe en version af Lamborghini Sián FKP 37, der er yderst tro mod originalens ekstraordinære design.

Et banebrydende design

Modellen afspejler den ægte Lamborghini Sián FKP 37’s mål ned til sidste millimeter og er resultatet af et samarbejde mellem de to virksomheders designere, ingeniører og teknikere.

Chassiset er rigtigt proportioneret og dækket af et komplekst net af speciallavede sekskantede Lego Technic-elementer, der er indbyrdes forbundne, så de skaber en energifyldt skal.

Designet hylder den sekssidede form, der spiller en vigtig rolle i Automobili Lamborghinis designsprog, og som blandt andet afspejles i de ikoniske sekskantede baglygter og formen på den italienske supersportsvogns udstødning.

Øje for selv de mindste detaljer

Udvendigt er Lamborghini Siáns design blevet gengivet i omhyggelige detaljer. Ordet Sián betyder "lysglimt" eller "lyn" på Bolognese-dialekten, så Lego-koncernens elektriske eksperter sørgede for at understrege dette aspekt ved at få lygterne og det elegante lyn, der lyser op langs bilen side, til at efterligne, hvordan den virkelige models epsilonlygter og sekskantede baglygter tænder og slukker.

Inde i cockpittet fortsætter de autentiske detaljer med et klodsbygget rat, komplet med det berømte Lamborghini-emblem og italiensk flag, et Lego-instrumentbræt og realistiske racersæder.

Rigtig Lamborgnini-lak

Modellen er den første store model, der også har et lag UV-hærdet lak med penselstrøgseffekt - det sikrer, at modellen kan holde i mange, mange år. Lakken blev påført af Automobili Lamborghinis officielle lakeringsværksted for at sikre en finish, der er supersportsvognen værdig.

Resultatet blev en model, der nemt kan forveksles med virkelighedens superbil, skabt af et team på 15 personer, der brugte 8.660 timer på at udvikle designet og bygge modellen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095