23948sdkhjf

Lego-ejer vild med den stejlende hingst: Tæt samarbejde med Ferrari

Lego-rigmanden Kjeld Kirk Kristiansen er vild med eksklusive biler og har flere stående i garagen. Især Ferrari har dog en helt særlig plads i hjertet. 

Der er langt fra Billund til Maranello i Italien, hvor Ferraris hovedkontor ligger. Men der er alligevel ikke længere, end at der er blevet indledt et samarbejde på foranledning af den stenrige Lego-ejer, Kjeld Kirk Kristiansen.

Hans næsten livslange passion for biler og især Ferrari har nemlig afstedkommet et særdeles tæt samarbejde mellem legetøjskoncernen fra Billund og det ikoniske sportsvognsmærke fra Maranello i Emilia-Romagna i det nordlige Italien.

Som bilsamler, så har jeg flere forskellige mærker, men jeg er primært Ferrari-samler. Kjeld Kirk Kristiansen, Lego-ejer og bilsamler

At det lige er Ferrari der nyder godt af Lego og omvendt er nemlig ingen tilfældighed, forklarer Lego-ejer Kjeld Kirk Kristiansen i en ny bog om det særlige samarbejde. 

- Ferrari har altid appelleret til mig, fordi det er i en liga helt for sig selv sammenlignet med andre sportsvogne. Som bilsamler, så har jeg flere forskellige mærker, men jeg er primært Ferrari-samler. 

- Som jeg ser det, så er både Lego og Ferrari enestående indenfor deres felt. Ferrari er meget stolte af deres arv og hvem de vælger at samarbejde med. Og så er de rendyrkede innovatører. Lego Group er det samme, og det har altså ført til et spændende samarbejde, der bare er vokset helt fantastisk, siger han i bogen "The sense of perfection". 

Ud af det tætte samarbejde og den fælles passion er kommet Lego-koncernens fjerde superbil fra Lego Technic-serien af ultimative biler, der er inspirerede af verdens mest luksuriøse køretøjer.

Ferrari Daytona SP3 bilen er blevet til i tæt samarbejde mellem Legos designere og Ferrari, der sammen har udviklet en Lego-model af den originale Ferrari Daytona SP3, der på verdensplan kun vil blive produceret 599 af i alt.

Personlig passion

Samarbejdet mellem Ferrari og Lego-koncernen er for Kjeld Kirk Kristiansen samtidigt kulminationen på en livslang passion for at kreere sportsbiler i Lego-klodser og for italienske Ferrari, som han selv ejer flere modeller af. 

En passion der opstod tilbage i 1962, dengang Lego-koncernen kom på markedet med det første Lego-hjul. 

For Kjeld Kirk Kristiansen er Ferrari i en liga for sig, og derfor har partnerskabet, der er vokset gennem årene, en helt særlig plads hos Keld Kirk Kristiansen.

Det er derfor også blevet til en ny Lego-model lidt udover det sædvanlige, hvor 1:8-skalamodellens design er blevet til i tæt samarbejde mellem teamet hos Ferrari og Lego-designere i Billund.

Faktisk har Ferraris chefdesigner Flavio Manzoni selv deltaget aktivt i processen - det sker ikke hver dag. 

De mange realistiske detaljer og funktionerne omfatter bl.a. styring, en V12-motor, en 8-trins sekventiel gearkasse med koblingsløst gearskifte, sommerfugledøre, aftageligt tag og støddæmpere.

Færdigbygget er Lego-modellen, der består af 3.778 klodser, over 14 cm høj, 59 cm lang og 25 cm bred.

Bog markerer samarbejde

For at markere den særlige Ferrari-model har Lego samtidig lanceret en coffee table book med navnet ’The Sense of Perfection’, der tager læseren med helt tæt på designprocessen og går bag om samarbejdet mellem Lego og Ferrari i udviklingen af superbilen.

Bogen byder på eksklusive interviews med blandt andet Kjeld Kirk Kristiansen, ejer af Lego-koncernen og Favio Manzoni, designchef hos Ferrari i Maranello samt billeder og historier, der indkapsler den fælles passion for superbiler.

Den nye Lego Technic Ferrari Daytona SP3 er den fjerde model i serien af ultimative superbiler fra Lego, som er inspirerede af nogle af verdens mest luksuriøse køretøjer og biler.

Andre modeller fra serien er Porsche 911 GT3 RS, Bugatti Chiron og Lamborghini Sian FKP 37.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.267