23948sdkhjf

De har knoklet for at opnå succes: Nu er flaskerne af 100 procent genbrugsplast

I april 2019 meldte Aqua d'Or ud i offentligheden, at alle virksomhedens vandflasker af plast senest i 2021 ville være skiftet ud med flasker af genanvendte materialer (rPET).

Nu er man nået målet.

Alle Aqua d'Or produkter, der forlader fabrikken i Fasterholt, er tappet på flasker af 100 procent genbrugsplast, produceret i Wetteren, Belgien af Resilux Group.  

Belgiske Resilux har certifikat på, at genbrugsplasten i Aqua d'Ors flasker er sporbart, hvilket har haft betydning for vandproducenten i arbejdet med at udvikle en genbrugsflaske af plast, oplyser Aqua d'Or til PlastForum¨.

- Det er måske ikke så jysk at sige det, men vi mener faktisk, at Aqua d’Or sætter en ny standard for plastflasker i Danmark. Forbrugerne kan nu nyde en Aqua d’Or med bevidsthed om, at det er en flaske af genbrugsplast, der vil blive genanvendt mange gange i retursystemet. Der er ingen belastning af miljøet med plast. Vi tager tværtimod overskudsplast ud af systemet, siger brand manager, Line Jørgensen.

Forventer at konkurrenter følger trop 

To-tredjedel af alle plastflasker på danske butikshylder består af ny plast. Aqua d'Or omstilling vil formentlig blive fulgt af andre fabrikanter, vurderer Line Jørgensen.

- Vi regner da med, at vores konkurrenter kommer til at følge med, og det er kun positivt, at vi presser hinanden til mere bæredygtighed. 

Aqua d’Or er dog stadig den drikkevareproducent i Danmark med det højeste forbrug af genbrugsplast.

Flere års investeringer og udvikling bag milepælen

Det er teknisk udfordrende at lave holdbare flasker i ren genbrug og derfor har projektet været adskillige år undervejs. I april 2019 introducerede virksomheden en 1,25L naturligt mineralvand, der var den første rene genbrugsflaske i det danske retursystem. Siden er flere kommet til. Med skiftet til 100% genbrugsplast, sender Aqua d'Or mindst 402 tons færre mængder ny plast på markedet hvert år.

- Arbejdet stopper bestemt ikke her. Vi ønsker fortsat at udfordre og pionere vores industri, når det kommer til ansvarlighed og cirkularitet, siger Line Jørgensen.

I 2025 skal plastflasker bestå af mindst 25 procent genanvendt plast – stigende til 30 procent i 2030, dikterer EU's Plastdirektiv.

Aqua d’Or Mineral Water A/S blev grundlagt i 1987, men har siden 2015 været ejet 100% af Danone Group, en af verdens førende fødevarekoncerner.
Aqua d’Or er Skandinaviens største producent af naturligt mineralvand og læskedrik og virksomheden beskæftiger mellem 75-90 medarbejdere på fabrikken i Fasterholt alt afhængigt af sæson.
Aqua d’Or er den eneste danske producent af naturligt mineralvand, hvor tapningen på flasker og dunke foregår direkte på kilden dvs. uden transport mellem kilde og tapperi.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.146