23948sdkhjf

Danske Finn producerer 14 millioner liter sprinklervæske: Nu har han en ny plastplan klar

Et dansk firma i Kolding står for produktionen af 60 procent af de danske bilisters forbrug af sprinklervæske og sælger til mere end 300 bilforhandlere. Nu har ejeren nyt på vej.

14 millioner liter sprinklervæske. Så meget producerer Kolding-virksomheden Dankemi om året. Det svarer til 60 procent af danskernes samlede forbrug af sprinklervæske.

Men der stopper man ikke. For virksomheden er nu også den første leverandør på det danske marked af sprinklervæske i poser af genanvendelig plast.

- Plast er en genanvendelig ressource, og med vores tiltag kan vi yde et lille, men vigtigt bidrag til at nedbringe de enorme mængder af plastaffald, der hvert år ender på lossepladser og i naturen kloden rundt. Dankemis sprinklervæske i poser af genanvendelig plast kommer på markedet i løbet af 2021, og langt hovedparten af vore kunder tager godt imod nyheden, siger indehaveren af Dankemi, Finn Ravn.

Leverer springklervæske til 300 bilforhandlere

Dankemi leverer sprinklervæske til blandt andet 600 tankstationer, 300 bilforhandlere og hundredvis af detailbutikker.

Blandt kunderne er Rema 1000, Q8, Circle K og T. Hansen, og kunderne foretrækker sprinklervæske i plastposer frem for i plastdunke, lyder det fra kemi-virksomheden fra Kolding.

En lastbiltrailer har plads til 900 plastdunke, mens der alene på en enkelt europalle kan være 9000 tomme plastposer til sprinklervæske. Plastforbruget reduceres i øvrigt med 65 procent, når sprinklervæske leveres i poser frem for i dunke, forklarer Dankemi. 

- Så alt taler for plastposer som emballage til sprinklervæske. Og når vi så ovenikøbet nu som de første på det danske marked kan tilbyde poser i genanvendelig plast og dermed give affaldsplast nyt liv, så er vi på rette vej i forhold til at reducere plastforbruget. Forbrugerne vil opleve en ganske lille merpris for sprinklervæske i poser af genanvendelig plast. Men jeg er overbevist om, at de gerne betaler den smule mere, når vinderen er miljøet, siger Finn Ravn, indehaver af Dankemi. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.082