23948sdkhjf

Stigende råvarepriser får telefonerne til at kime hos Stig

Hos genanvendelsesvirksomheden Genplast kværner man 5.000 ton plast om året til granulat, og der er kapacitet til mere. Genplast producerer kabelbånd af råvarerne og sælger ca. 30 procent tilbage til virksomhederne.

Pt. er lageret massivt. Det er fin timing i takt med, at råvarepriserne på især de virgine råvarer er steget eksplosivt fra februar.

- For os er ret jo ret heldigt, at vores varebeholdning falder sammen med høje priser, for når de nye råvarer stiger i pris, er der større efterspørgsel på råvarer fra genanvendte materialer, siger Stig Nielsen.

Stig Nielsen har bevidst – i forbindelse med en omlægning af Genplast som enkeltmandsvirksomhed til Genplast A/S – ikke solgt særligt meget i 2020. Derfor er lageret stort. Man har således ikke blot en ekstra bygning i brug, men også et ekstra, ekstra lager på en gård i nærheden af fabrikken i Farsø.

- Vi kan virkelig mærke, at granulat af genanvendt plast er eftertragtet. Kunderne kan ikke få råvarer hjem, priserne er for høje og de skal bare have materialer nu, siger han.

Genplast ændrede i marts 2020 status fra enkeltmandsvirksomhed til aktieselskab. Desuden har Genplast investeret stort og udvider kapaciteten i produktionen med seks nye anlæg, der også kan farvesortere.

Læs i morgen: AVL på emballage forhindrer genanvendelse af plast

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.098