23948sdkhjf

Nomineret til Plastprisen: AVL får skulderklap for patentsøgt produktionslinje

Det mangeårige arbejde med at genanvende husstandssorteret plast får nu et stort skulderklap med på vejen, idet genanvendelsvirksomheden Aage Vestergaard Larsen (AVL) er indstillet til "Plastprisen 2021".

Det sker ikke mindst fordi AVL har en ny patentsøgt, produktionslinje med indbygget NIR-plastskanner og farvesorterer på vej. 

Den sammenbyggede NIR-plastskanner og farvesorterer er den første af sin art i Danmarks plastgenanvendelsesindustri.

Produktionslinjen er i øvrigt også AVL's første patentansøgning.

- Produktionslinjen skal kunne oparbejde dansk husstandssorteret plast til en kvalitet som muliggør, at der kan produceres plastprodukter af vores husstandssorterede plast - og det vel at mærke i en så høj kvalitet, at plastprodukterne kan genanvendes igen og igen. Den nye produktionslinje er netop nu ved at blive opbygget og testet her i Mariager, siger adm.direktør Franz Cuculiza til PlastForum.

Det er ikke kun Plastindustrien - der uddeler Plastprisen én gang årligt - der har fået øjnene op for AVL's nye produktionslinje. Virksomheden oplever stor efterspørgsel og interesse fra både den plastproducerende og plastforbrugende industri.

- Industrien bruger gerne råvarer baseret på genanvendt plast generelt men nu også på genanvendt plast fra de danske husstande. Den efterspørgsel oplever vi som et skulderklap for vores mangeårige udviklingsarbejde, siger Franz Cuculiza.

Plastindustrien har sammen med en jury indstillet i alt fem virksomheder til Plastprisen 2021.¨Læs om de øvrige nomineringer her på PlastForum de kommende dage.

Vinderen afsløres på Plastdagen den 20. maj. Det er Plastindustriens medlemmer, der stemmer om vinderen online. Efter 15. maj slutter muligheden for at stemme.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.175