23948sdkhjf

3D print gav pote: Nyt produkt sendt i markedet på rekordtid

For producenten af vandhaner og brusere Hansgrohe har 3D print for alvor vist sin styrke.

Den tyske industrivirksomhed har nemlig på rekordtid udviklet en bruser, der er designet til hundeejere. 

Fra idé til færdigt produkt er der gået under seks måneder, og både under udviklingen og produktionen af de første 5000 stk. er der printet i plastmateriale.

- Det var kun muligt at udføre så mange hurtige test og omkostningseffektivt forbedre produktet med additiv fremstilling. Traditionel sprøjtestøbning ville være alt for dyrt, siger Jochen Armbruster, siger Jochen Armbruster, Head of CA-Tools & Prototyping hos Hansgrohe Group i en pressemeddelelse.

HAn forklarer, at det ved hjælp af print eksempelvis var muligt integrere funktionalitet direkte i produktet og markant reducere antallet af dele,

Tilladelse til pulveret

En anden udfordringerne i projektet var overhovedet at få tilladelse til at benytte det pulverbaserede plastmateriale.

- Da bruseren er forbundet til drikkevand, havde vi brug for en særlig tilladelse. Disse tilladelser havde aldrig tidligere været givet til 3D-printede produkter, hverken i Europa eller i USA, forklarer Jochen Armbruster.

Det blev løst takket være et tæt samarbejde mellem Hansgrohe og EOS, og den første serie på 5.000 brusehoveder blev skabt med EOS P 396-printeren. Det endelige design giver brugeren mulighed for at skifte mellem forskellige brusestråler ved et tryk på en knap. En anden praktisk funktion er, at vandstrålen stopper, så snart man slipper bruseren, hvilket betyder, at hundeejeren kan bruge den med én hånd.

Og så lige tilbage til selve bruseren, der er speciel på to måder. Den kan indstilles til meget bløde stråler, og så slukker den automatisk, når man lægger den fra sig og kan derfor betjenes med en hånd.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094