23948sdkhjf

Fire ingeniørvirksomheder fusionerer: Fokus på vind og grøn omstilling

De fire ingeniør- og vidensvirksomheder Sonne, Biir, Blaaholm og Eltronic Wind Solutions går sammen under navnet Enabl A/S.

Sammenlægningen, der træder i kraft den 1. marts 2021, sker med en ambition om at imødekomme den kraftige vækst i markedet, hvor der i stigende grad er behov for udbydere, der kan påtage sig større projekter. Enabl bliver et selvstændigt aktieselskab i Eltronic Group på linje med de øvrige selskaber i koncernen.

Ejer og direktør Lars Jensen ser et stort potentiale i sammenlægningen:

- Alle fire virksomheder har gennem de seneste år opbygget en forretning, som har en solid position i markedet med loyale og tilbagevendende kunder. Det skyldes kompetente og højt specialiserede medarbejdere, en stærk produktportefølje og en unik viden om vindindustrien. Når vi samtidig ser på det globale vækstpotentiale i markedet, har vi vurderet, at tiden nu er moden til at fusionere og samle kompetencerne i ét selskab, der kan styrke kundernes konkurrenceevne yderligere, siger han i en pressemeddelelse.

Global spiller i vindindustrien

Enabl bliver samlet under forretningsområderne Consulting & Outsourcing, Equipment, and Global Service. Ved at samle alle kompetencer kan kunderne outsource større forretningsopgaver og områder til virksomheden, ligesom der kan gennemføres større udviklingsopgaver globalt. Virksomhederne, der udgør Enabl, kommer med hver deres specialiserede viden.

Ingeniørhusene Biir og Sonne har begge siden 2008 leveret højt specialiserede konsulentydelser til industrivirksomheder og har stor erfaring med rådgivning og projektledelse inden for vindbranchen. Esben Eskerod fortsætter som director of engineering og Henrik Mathiesen, der hidtil har været CEO i begge virksomheder, bliver ansvarlig for Consulting & Outsourcing i Enabl.

Blaaholm, som er grundlagt i 2005, er en global virksomhed inden for turnkey-løsninger til produktion af onshore-/offshore-vindmølletårne og monopiles. Tidligere CEO Torben Blaaholm bliver ansvarlig for Tower & Monopile Production Equipment i Enabl.

Eltronic Wind Solutions har været en del af Eltronic siden 2000 og leverer løsninger til produktion, transport, installation og service af både onshore- og offshore-vindmøllekomponenter. Thomas Hedegaard, der har været CEO i Eltronic Wind Solutions, fortsætter som CEO i Enabl.

Ledelsen kommer yderligere til at bestå af Henrik Kjærgaard, Customized Solutions, og Rasmus Uhrskov Jessen, Global Operations & Service.

Bestyrelsen kommer til at bestå af Søren F. Knudsen (formand), Frank V. Nielsen og Lars Jensen.

- Med fusionen fastholder vi vores fokus på kunderne i vindindustrien og fortsætter udviklingen af vores ydelser til kravene i markedet. Vi ser frem til fortsat at bidrage til den globale grønne omstilling sammen med vores kunder og med fokus på effektive og afprøvede processer. Vi er klar til at supportere et marked i udvikling, og vi forventer en årlig vækst på cirka 30 procent over de kommende år, siger Thomas Hedegaard.

Den juridiske del af fusionen er gældende fra 1. november 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078