23948sdkhjf

Nyt bestyrelsesmedlem til AM Hub

Industriens Fond, der har initieret og udviklet Dansk AM Hub, har udpeget Gitte Buk Larsen som nyt bestyrelsesmedlem. Hun er med årsskiftet indtrådt i bestyrelsen for Dansk AM Hub.

Dansk AM Hubs bestyrelse har fået nye rutinerede kræfter. Gitte Buk Larsen har de sidste 12 år siddet som forretningsudviklings- og marketingschef i familiens
virksomhed Aage Vestergaard Larsen A/S, der årligt forvandler 15.000 ton plastik til genanvendeligt granulat, som bliver til filamentruller og senere til nye produkter via alverdens 3D-printere.

Og netop denne indgangsvinkel er i tråd med Dansk AM Hubs mission og vision.

- Forventningen er, at 50 pct. af verdens plastikvarer om 20 år vil blive produceret med 3D-teknologi. I Dansk AM Hub er det et mål, at Danmark skal blive et af verdens ledende lande indenfor genanvendelse af plast ved brug af industriel 3D print. Danmark har en stærk plastindustri, og Gitte har meget stor erfaring med genanvendelse, cirkulære løsninger og bæredygtig produktion, siger bestyrelsesformand i Dansk AM Hub, Tue Mantoni, der ser frem til samarbejdet.

- Vi er meget glade for, at hun har sagt ja til at være en del af Dansk AM Hub og dermed bidrage til at gøre dansk industri mere bæredygtig, siger Tue Mantoni.

Passion for genanvendelse
Gitte Buk Larsen har i næsten fået modermælken serveret i en flaske af genanvendt plastik og har i dag brugt sammenlagt 18 år i familievirksomheden, som hendes far grundlagde i 1972.

- Vi har genanvendt plastik siden da, så i bund og grund gør vi det, vi altid har gjort – bare med noget ny og spændende teknologi i form af AM og 3D print”, siger Gitte Buk Larsen og taler passioneret om bæredygtighed og cirkulær økonomi.

- AM og 3D print fortjener mere opmærksomhed, da der er stort potentiale og gevinster, som ikke er muligt andre steder. Der er f.eks. mindre spild, og det gælder både produktion i plast og metal. Det er en spændende verden, som jeg glæder mig til at sætte mit aftryk – eller print på, siger Gitte Buk Larsen. 

Ud over sin nye bestyrelsespost i Dansk AM Hub er hun også bestyrelsesformand i Aage Vestergaard Larsen A/S og har flere poster i bl.a. Plastindustrien og i Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling (NVE).

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.297