23948sdkhjf

Faglærte folk: Virksomhederne skal sikre fødekæden

Det er ved at være sidste udkald for Plastindustrien, og dermed plastvirksomhederne, når det kommer til at få fyldt pladserne på en nyoprettet gymnasial plastmageruddannelse. I starten af det nye år sætter de første elever sig på skolebænken, og de kunne godt bruge flere klassekammerater.

Plastindustrien har derfor sat alle sejl til for at få flere til at tage en EUX-plastmageruddannelse. Altså varianten, hvor eleverne både får et svendebrev og en studenterhue.

Men for at indsatsen skal bære frugt, så skal der først skabes flere praktikpladser.

Branchen har nemlig brug for faglært arbejdskraft, og hos Plastindustrien har man henvendt sig til samtlige plastproducerende virksomheder i Danmark med en helt klar opfordring.

"Opret en praktikplads for en EUX-plastmagerlærling"

Det er nu
På nuværende tidspunkt søger Berry Superfos, Lego, Grundfos, Expo-Net og Wavin EUX-plastmagerlærlinge med start i 2021. Men skal uddannelsen overleve, så skal der sikres et meget større hold, så uddannelsen bliver bæredygtig.

Og det er især plastvirksomhederne selv, der skal være med til at løfte opgaven med at rekruttere unge lokalt, lyder det fra Plastindustrien.

Hos Plastindustrien er det uddannelseskonsulenten Jo Dietrich, der står i spidsen for tiltaget, der skal være med til at sikre fremtiden for industrien i Danmark.

- Det er bydende nødvendigt, da vi først og fremmest gerne vil sikre, at branchen har ingeniører i fremtiden med en solid faglig og praktisk baggrund, som netop EUX-versionen af plastmageren giver, og så mener vi samtidig, at plastmager EUX'en kan være med til at tale plastmager EUD’en op og tiltrække flere og nye typer af unge til branchen, lyder det fra Jo Dietrich, der også peger på corona-situationen som medvirkende til, at søgningen til uddannelsen har været lav.

Det har nemlig ikke været muligt at gennemføre den fysiske rekrutteringskampagne for uddannelsen.

Adgangskrav EUX-plastmager

Overgangskrav til eux-hovedforløbet:
For at kunne blive optaget på eux-hovedforløbet skal man have gennemført følgende fag på grundforløbet:

Dansk C, engelsk C og samfundsfag C (gennemføres på grundforløbets 1. del)
Matematik C, teknologi C og fysik C (gennemføres på grundforløbets 2. del)
En del af fagene skal bestås. Øvrige fag skal gennemføres, men uden krav om en bestemt karakter.

Starter man din uddannelse i grundforløbets 2. del, skal man selv sørge for at tage de fag, man mangler.

Fag på gymnasialt niveau
Hvis man vælger plastmager med eux, gennemfører man i løbet af hele uddannelsen følgende fag på gymnasialt niveau:

Dansk A
Engelsk B
Samfundsfag C
Matematik B
Teknologi C
Fysik B
Kemi B
Teknikfag B, Udvikling og produktion
Du skal også udarbejde et erhvervsområdeprojekt og et eksamensprojekt.

- Vi har desværre ikke fået så mange tilmeldinger til plastmager EUX’en til opstarten af uddannelsen til januar 2021, da mange fysiske rekrutteringsaktiviteter hos de deltagende virksomhede, som for eksempel Lego, samt på skolerne, har været udsat eller aflyst grundet covid-19. Derfor appellerer vi nu bredt til alle plastproducerende virksomheder om at hjælpe med at sætte gang i plastmager EUX’en, siger Jo Dietrich, der opfordrer til sammenhold i Plastbranchen.

- Det er vigtigt at man tænker på at uddanne til hele branchen og ikke blot sin egen virksomhed. Vi er klar over, at det kan være udfordrende for nogen, men selv de mindre virksomheder uden store udviklingsafdelinger, kan få gavn af ingeniører, der har haft fingrende i bolledejen, og ikke blot er gået den lige akademiske vej, siger Jo Dietrich.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082