23948sdkhjf

Coloplast køber urologi-virksomhed

Coloplast har i dag meddelt, at selskabet har købt Nine Continents Medical, Inc. Købsprisen er 145 millioner amerikanske dollar og indeholder en mulig milepælsbetaling.

Det oplyser Coloplast i en selskabsmeddelelse.

Nine Continents Medical, Inc. blev grundlagt i 2014 og er en privatejet virksomhed, der har udviklet en innovativ løsning til behandling af overaktiv blære. Det anslåes at der vil være op imod tre millioner oplagte kandidater til behandlingen.

Nine Continents Medical, Inc

Produktet er en lille, selvdrevet enhed, der under lokalbedøvelse implanteres i underbenet gennem en kortvarig, minimalt invasiv procedure, og som virker ved at stimulere tibialnerven.

Løsningen kræver hverken aktivering fra patientens side, genopladning eller gentagne lægebesøg. Den er baseret på afprøvet data fra perkutan stimulering af tibialnerven, der er en klinisk afprøvet behandling mod overaktiv blære, som allerede findes på markedet.

Coloplast har som ambition, at de kliniske forsøg vil vise, at patienter med denne løsning kan leve et mere normalt liv med betydeligt færre symptomer.

Coloplast forventer at påbegynde afgørende kliniske forsøg i løbet af 2021 og sigter mod at opnå præmarkedsgodkendelse for klasse III-produkter i USA og EU i løbet af 2024-2025.

Opkøbet af Nine Continents og entréen på markedet for behandlinger mod overaktiv blære passer fint ind i Coloplasts mission og strategi om at opsøge organiske og uorganiske vækstmuligheder inden for urologiforretningen og bringe innovative løsninger på markedet.

- Jeg er meget spændt på de fremtidige muligheder for Nine Continents' produkt, og jeg er glad for at kunne cementere vores engagement i urologiforretningen med opkøb inden for det store marked for behandlinger mod overaktiv blære. Der er en stor gruppe af patienter i USA og verden over, som lider af overaktiv blære, og med Nine Continents innovative og minimalt invasive produkt håber vi at gøre livet lettere for endnu flere mennesker, siger Coloplasts administrerende direktør, Kristian Villumsen, i selskabsmeddelelsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094