23948sdkhjf

Flere behandlinger på hospitaler giver vokseværk hos Coloplast

Den danske medicovirksomhed Coloplast har tjent flere penge de seneste måneder.

Det skyldes især en gradvis tilbagevenden til normalen i sundhedsvæsenet.

Salget beløb sig til 4,8 milliarder kroner i tredje kvartal. Det er ni procent højere end sidste år.

Coloplast arbejder med skævt regnskabsår. Regnskabet dækker perioden fra april til udgangen af juni.

- Vores selskab er fortsat påvirket af covid-19, men vi ser fremskridt. Jeg glæder mig over udrulningen af vaccinationsprogrammerne samt den forbedrede adgang til hospitaler på tværs af vores markeder, siger Kristian Villumsen, der er administrerende direktør for Coloplast.

- Tilgangen af nye patienter inden for den kroniske forretning (produkter inden for stomi og kontinens, red.) er enten stort set normaliseret på niveauet før pandemien eller nærmer sig normalisering, siger han i en kommentar til regnskabet.

Åbnet for ikke-akutte indgreb

Coloplast fremstiller og sælger en lang række produkter inden for sundhedspleje. De spænder fra alt fra bandager til stomiposer og katetre.

Den største fremgang i tredje kvartal er inden for urologi. I den del af forretningen er blandt andet penisimplantater og vaginalnet.

Coloplasts urologiforretning har nydt godt af, at der er blevet åbnet op for flere ikke-akutte behandlinger på særligt amerikanske hospitaler.

Det højere salg i kvartalet har også betydet, at Coloplast har tjent flere penge. Overskuddet er øget med 26 procent til 1,25 milliarder kroner.

Coloplast er målt på omsætning blandt Danmarks 30-40 største virksomheder.

Selskabet er noteret på fondsbørsen i København. Her er det i C25-indekset, der indeholder de største og mest værdifulde selskaber.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094