23948sdkhjf

16 plastvirksomheder indgår ny aftale med Energistyrelsen

16 danske virksomheder under Plastindustrien har indgået en ny branche aftale med Energistyrelsen om at gå forrest med energieffektiviseringer i branchen.

Læs også: Her er de nominerede til Plastprisen 2020

Aftalen er den anden af sin slags og følger efter en lignende aftale fra 2015.

De 16 virksomheder er: 

Aage Vestergaard Larsen, DBI Plastics, Epsotech, Fiberline, Ide-Pro, Letbæk Plast, Lynddahl Plast, Nordisk Wavin, Pharma-Tech, RC Plast, RPC Superfos, Randers RPC, Superfos Stilling, Schela Plast, Sky-Light, Trioplast Nyborg, Uponor Infra DK

Siden da har plastvirksomhederne årligt reduceret energiforbruget med ca. 17.500 MWh svarende til lidt over 5.000 ton CO2.

Det oplyser brancheorganisationen Plastindustrien i en pressemeddelelse.

Den nye aftale fokuserer på områder som ventilation, udnyttelse af overskudsvarme, procesoptimering og energistyring. 

I aftaleordningen kan elintensive virksomheder få tilskud til lempelse af PSO-betalingen mod, at virksomheder effektiviserer deres energiforbrug.

Læs også: Nuancer søges: Plastindustrien søsætter ny, realistisk kampagne om plast

- (...) Første aftaleperiode gav nogle imponerende resultater blandt vores virksomheder og har gjort, at plastbranchen i dag er endnu mere energieffektiv, end tilfældet var, da vi indledte samarbejdet tilbage i 2015. Vi vil i den nuværende aftale arbejde målrettet for at være en progressiv branche, hvor energi- og klimahensyn går hånd i hånd med øget konkurrenceevne, siger

Thomas Drustrup, administrerende direktør i brancheorganisationen Plastindustrien, der glæder sig over den nye aftale.

Også på Christiansborg bliver der nikket anerkendende til aftalen.

- (…) Når de el-intensive virksomheder i plastindustrien vælger at gå videre i arbejdet med energieffektiviseringer, så ser jeg det som udtryk for, at branchen gerne vil tage sin del af ansvaret – og det vil jeg gerne kvittere positivt for. Samtidig håber jeg selvfølgelig, at der kommer en masse konkrete energibesparelser og CO2-reduktioner ud af aftalen, siger Klima- energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

79 virksomheder i Danmark er omfattet af den nye aftaleperiode. Det drejer sig bl.a. om brancher lige fra cement, kalk og tegl til produktion til papir, pap og plastprodukter.

Aftaleordningen løber til og med 2020.

Fakta:
Siden 1996 har Energistyrelsen indgået aftaler om energieffektiviseringer med både store og små, eliintensive virksomheder i Danmark.

  • I perioden 2015-2018 havde 23 plastvirksomheder en aftale med Energistyrelsen, som resulterede i: 51 mio. kr. i PSO-lempelser til plastvirksomhederne i alt.
  • at virksomhederne fik etableret 208 energispareprojekter.
  • at plastvirksomhederne har investeret knap 60 mio. kr. i energispareprojekter med en gennemsnitlig tilbagebetalingstid på 3,8 år
  • projekter med en samlet årlig energibesparelse på 17.500 MWh svarende til lidt over 5.000 ton CO2, eller energiforbruget ca. 800 enfamiliehuse i 2018.
  • For at deltage i ordningen skal de tilskudsberettigede virksomheder bl.a. effektivisere deres energiforbrug ved at implementere energiledelse og gennemføre et antal særlige undersøgelser, som har til formål at identificere yderligere energieffektiviseringstiltag.
  • Modydelsen for at indgå en aftale om energieffektivisering er tilskud til en delvis dækning af virksomhedernes PSO-betaling.
  • Aftaleordningen med plastbranchen er den største i Danmark i forhold til antallet af medvirkende virksomheder.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.268