23948sdkhjf

Plastdebat rammer Folketinget i dag

Folketinget skal i dag behandle et forslag om at 'mindske udledningen af plastik til verdenshavene'. 
Forslaget går ud på at 'målrette en større del af udviklingsbistanden til miljøtiltag, som markant mindsker udledningen af plastik til verdenshavene fra de ti floder med størst forekomst af plastikaffald'.

Det er Dansk Folkeparti, der har stillet forslag B11, som altså 1.behandles i dag og kan følges direkte fra Folketingssalen.

Brancheorganisationen Plastindustrien er tilfredse med, at Dansk Folkeparti med et nyt beslutningsforslag vil opprioritere det danske engagement i den globale kamp mod plast i havet, men siger at, 'udfordringen bliver imidlertid at finde en finansieringsmodel, som der er bred politisk enighed om. Derfor foreslår Plastindustrien at oprette en uafhængig grøn plastfond med indtægterne fra plastposeafgiften.

- Plast er et meget nyttigt materiale, men det skal aldrig ende i havet. Udfordringen er særligt stor pga. den plast, der strømmer ud fra otte floder i Asien og to i Afrika. Derfor giver det rigtig god mening, at Danmark hjælper globalt med at etablere velfungerende affaldssystemer, som forebygger plast i havet. Der må også gerne være fokus på at sikre oprydning af den plast, som desværre allerede er endt i naturen.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, fortsætter:

- I Danmark har vi god erfaring med at udvikle smart teknologi til affaldshåndtering og plastgenanvendelse, hvilket er noget af det, som er efterspurgt globalt. Dermed kan en større dansk tilstedeværelse på den globale miljøscene også resultere i nye grønne arbejdspladser.

Imidlertid ønsker adm. direktør Thomas Drustrup ikke at vurdere, hvorvidt det er vejen frem at prioritere mere af udviklingsbistanden til ovenstående miljøtiltag.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.547