23948sdkhjf

Møgsager spøger stadig: Coloplast sætter ekstra 400 mio. af til retssager om underlivsnet

Selvom Coloplast tirsdag kunne præsentere et årsregnskab for 2018/19 med pæn vækst op top og bund, så hænger sagen om de omdiskuterede underlivsnet stadig over medicokoncernen.

En række kvinder i USA har fået opereret net produceret af Coloplast ind mod nedsunkent underliv og har efterfølgende oplevet smerter og komplikationer.

Det har ført til retssager, som i alene i regnskabsårets fjerde kvartal har kostet koncernen 400 millioner kroner. Mere end 95 procent af sagerne er endt med forlig.

Det skriver Finans.dk på baggrund af regnskabet fra Coloplast.

- Vi håber, at vi kan drive det til en konklusion i løbet af de næste år, men vi har en lille hale af sager, der trækker ud. Det er ikke, fordi de sager er meget anderledes end dem, vi har indgået forlig i tidligere, men der er nogle sagsøgere, der ikke er villige til at indgå forlig på de niveauer, hvor vi mener, at sagerne skal forliges, siger administrerende direktør i Coloplast Kristian Villumsen til finans.dk.

Med de 400 millioner kroner, der er hensat i fjerde kvartal, har retssagerne kostet Coloplast 5,65 milliarder kroner siden regnskabsåret 2013/14.

Kilde: https://npinvestor.dk/nyheder/coloplastc...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078