23948sdkhjf

Strandet vinder pris for oprydning på vestkysten

Virksomheden Strandet fik mandag overrakt Landdistriktsprisen 2019 af erhvervsminister Simon Kollerup på årets Landdistriktskonference i Bredsten.

Virksomheden har vundet prisen blandt andet, fordi den engagerer lokalsamfundet i indsamling og genanvendelse af plastik, der bliver skyllet op på de vestjyske strande og på den måde både skaber arbejdspladser og en øget bevidsthed omkring plastik i miljøet.

Strandet hjælper dermed lokalt i forhold til et globalt problem. Det sker i samarbejde med lokale aktører, og STRANDET rækker ud til mange grupper f.eks. skoleklasser, der bliver inviteret med på stranden for at skabe øget miljøbevidsthed hos fremtidens generationer, lyder det i begrundelsen.

Erhvervsminister Simon Kollerup.

- Virksomheden Strandet er et mønstereksempel på, hvordan det lokale erhvervsliv kan bidrage til gavn for både miljøet og lokalsamfundet. Strandet arbejder med én af tidens store udfordringer og er med til at uddanne de fremtidige generationer. De fortjener i den grad vores hyldest, sagde han til prisoverrækkelsen. 

Formand for dommerpanelet Finn Jorsal.

Prisen blev modtaget af Julie Müller, som er stifter og ejer af virksomheden STRANDET. Med til prisen følger en check på 15.000 kr. til virksomhedens fortsatte arbejde med miljøet og til fortsat samarbejde med de lokale aktører.

Plastforum.dk arbejder på at få en kommentar fra Julie Müller. 

Blandt de i alt 39 kandidater til prisen gik andenpladsen gik til Røsnæs Udvikling- og Beboerforening, der blev indstillet for at vise en enestående og vedholdende evne til at samarbejde om lokal udvikling. Tredjepladsen gik til Geopark Det Sydfynske Øhav, som på tværs af aktører skaber projekter, der kommer borgere, turister og erhverv til gode.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094